GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki prosvjed prosvjetara

Veliki prosvjed prosvjetara
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2024 / 11:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sindikat Preporod i tri nastavničke grupe organizirale su novi prosvjed pod nazivom "Mijenjajte koeficijente" koji se danas održava na Europskom trgu u Zagrebu zbog nezadovoljstva uredbama o koeficijentima koje je donijela Vlada.

"Prosvjed će biti pod naslovom 'Mijenjajte koeficijente' jer se pokušava stvoriti predodžba da se koeficijenti ne mogu mijenjati, da pritisak ne može dati rezultata jer Vlada nije u prilici bilo što mijenjati u dokumentima koje je donijela. To je neistina", rekao je čelnik Preporoda Željko Stipić na konferenciji za novinare u četvrtak.

Vlada, dodao je, uredbu samostalno donosi i mijenja, pitanje je imaju li volje da to naprave. U sindikatu smatraju da "jedino pritiskom" mogu Vladu usmjeriti u tom smjeru. "I smisao našeg subotnjeg prosvjeda je pritisak", istaknuo je čelnik Preporoda.

U organizaciji prosvjeda, uz Preporod i nastavničke grupe Školska zbornica, 45 minuta i Nastavnici organizirano, neće biti i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, koji će, kako je rekao Stipić, unatoč tome prisustvovati prosvjedu.

Odbacio je nagađanja da se radi o zavadi, pojasnivši da su kolege procijenile da interes za prosvjed njihovih članova nije dovoljno velik, a to proizlazi iz toga što su bolje prošli u redizajniranju uredbe.

Poručio je da će se priča o nezadovoljstvu i dalje razvijati, a kada i na koji način, ovisit će o tome kad će biti raspisani izbori.

"Nećemo ulaziti s akcijom u predizbornu kampanju, nećemo dopustiti da nas ova ili ona stranka koristi za svoje svrhe. Akcija će se stati da bi se onda u nekom trenutku ponovo pokrenula", poručio je Stipić.

Dodao je da će se boriti sve dok koeficijenti svih radnika u školama ne budu pravedni, odnosno dovedeni u suodnos s radnicima u drugim javnim službama.

Tagovi: prosvjetari, stipić, koeficijenti
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE