GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vanđelić: Moj je posao završen, ne odlazim iz prosvjeda

Vanđelić: Moj je posao završen, ne odlazim iz prosvjeda
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2021 / 10:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Šef Fonda za obnovu Grada Zagreba Damir Vanđelić dao je ostavku, a o razlozima takve odluke govori na konferenciji za novinare.

Na početku je predstavljeno izvješće o radu Fonda za obnovu, a o transparentnosti je govorio dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI.

'Htjeli bismo naglasiti dvije stvari, prvo je rad na transaprentnosti gdje smo došli do toga na na webu svatko može vidjeti sve račune Fonda. Nakon transparentnosti razgovarat ćemo o nekonstrukcijskoj obnovi', rekao je Vanđelić, prenosi tportal.

Vuković je progovorio o transparentnosti. 'Ideja je da se prikaže svaka kuna potrošena u Fondu. To će se vidjeti u aplikaciji. Drugi standard je transparentnost samog Fonda, a tu su i interni troškovi Fonda. Treće je jednostavnost prikaza prema javnosti. Uspjeli smo postići potpunu transparentnost Fonda prema javnosti. Time se preliminarno sprječava svaka mogućnost korupcije', uvjerava Vuković.

Vanđelić je kazao kako je u Fondu zapošljavao isključivo ljude koji rade u drugim ministarstvima. 'Borba protiv korupcije kojom smo se bavili i uskoro bi trebala dići do certifikacije. Borbu protiv korupcije smo oslonili na par ključnih stvari – transparentnost, standard ISO 37000. Treći stup na kojem sam htio temeljiti sve ovo je efikasnost. Kad gledate efikasnost Fonda, mi tu ovisimo o odlukama koje dobijemo. Kad to gledamo, imali smo 871 isplaćenu novčanu nagradu, 1311 akata od ministarstva smo riješili 78%, ostatak čeka javne nabave. Zaprimili smo samo jednu odluku o zamjenskoj obiteljskoj kući. Zaprimili smo i tri odluke o konstrukcijskoj obnovi javnih zgrada. To je sve što smo dobili od ministarstva. Efikasnost nam je 78% u ovom trenutku', kazao je Vanđelić.

Kazao je da će u Fondu raditi do Božića.

Na pitanje daje li ostavku zbog loše efikasnosti obnove Zagreba, Vanđelić je novinara pitao hoće li on dati ostavku zbog onoga što radi Ministarstvo.

'Ostajem bez naknade na dispoziciji novom ravnatelju. Ja sam fizički tu, no polako završavam poslove. Ne odlazim iz prosvjeda. Smatram da sam svoj dio posla završio. Fond je efikasan, a to je bila moja zadaća.

Najavio je da će održati još jednu konferenciju na svoj zadnji radni dan. “Ja posao nastavljam, osigurat ću kontinuitet rada Fonda. Niti jedan građani ne treba trpiti jer smatram da je moj posao završen”, rekao je.

Nakon što su neki mediji prenijeli neslužbenu informaciju da je Vanđelić odlučio dati ostavku, iz press službe Fonda potvrđeno je da je ta informacija točna, a svoje razloge detaljno će iznijeti na konferenciji za novinare na kojoj će u petak, 26. studenoga, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstaviti i redovito izvješće o radu Fonda za obnovu.

Konkretni razlozi njegova odlaska za sada nisu poznati, no Vanđelić je već prilikom imenovanja najavio da će Fond voditi privremeno, a kad se obnova pokrene, kad sve bude uhodano, zamolit će da ga oslobode te dužnosti da se bavi nečim drugim.


"Puni mandat neću ostati sigurno jer ću nastojati da se to upogoni prije. Ako ne uspijemo to upogoniti dovoljnom brzinom, ja ću dati ostavku jer sam neću biti zadovoljan svojim radom", kazao je Vanđelić u veljači.

U javnosti se govorilo o njegovom sukobu s čelnim čovjek ministarstva graditeljstva Darkom Horvatom, a uz to je i sam mjesecima upozoravao na sporost kojom se odvija obnova nakon potresa.

Vanđelić se svojedobno žalio na lošu suradnju s Vladom, na što mu je premijer Plenković u rujnu odgovorio kako se treba baviti "onim za što je postavljen".

Tagovi: Damir Vanđelić, Vuk Vuković, Fond za obnovu, Darko Horvat, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Novaković: Povjerenstvo će preispitati činjenice u slučaju Frka-Petešić
NAJAVE
Novaković: Povjerenstvo će preispitati činjenice u slučaju Frka-Petešić
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa preispitat će činjenično stanje u slučaju stana predstojnika Ureda predsjednika vlade Zvonimira Frke-Petešića, te odlučiti o daljnjem postupanju, kazala je u četvrtak predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.
Sputnjik V bolje štiti od omikrona od Pfizerova cjepiva
CJEPIVA
Sputnjik V bolje štiti od omikrona od Pfizerova cjepiva
MOSKVA - Malo preliminarno laboratorijsko istraživanje pokazalo je da se razine neutralizirajućih antitijela kod ljudi zaraženih omikron varijantom koronavirusa koji su cijepljeni ruskim cjepivom Sputnjik V nisu smanjile kao kod onih koji su primili Pfizerova cjepiva.
Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
JASNA PORUKA
Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je kako za sada nema promjena što se tiče covid potvrda, a poručio je i da predstojnik njegova Ureda Zvonimir Frka Petešić neće dati ostavku, da njegovo prebivalište nije relevantna tema, uz ocjenu kako je to još jedan primjer harange i da sada treba podvući crtu.
Plenković: Milanoviću ćemo dostaviti ugovore o kupnji borbenih aviona
PREMIJER
Plenković: Milanoviću ćemo dostaviti ugovore o kupnji borbenih aviona
ZAGREB - Andrej Plenković, hrvatski premijer, na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade kazao je da će predsjedniku RH Zoranu Milanoviću dostaviti ugovore o kupnji francuskih borbenih aviona jer on ima na to pravo.
Beroš: Britanija i Izrael mogu ukidati mjere jer su dovoljno cijepili, mi nismo
PORUKE
Beroš: Britanija i Izrael mogu ukidati mjere jer su dovoljno cijepili, mi nismo
ZAGREB - "Vrlo visoka stopa cijepljenih u Britaniji i Izraelu ostavlja im mogućnost ukidanja restrikcija, ali kod nas, gdje je nedovoljno cijepljenih, struka i dalje preporučuje mjere", rekao je Beroš.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE