GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Urted predsjednika potvrdio dogovor: Premijer je konačno pristao na Ustavnu proceduru

Urted predsjednika potvrdio dogovor: Premijer je konačno pristao na Ustavnu proceduru
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2023 / 15:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga VSOA-e i predsjednik Zoran Milanović potpisat će Odluku čim mu bude dostavljena, javili su iz Ureda predsjednika.

Priopćenje s Pantovčaka prenosimo u cijelosti:

“Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i predsjednik Republike Zoran Milanović potpisat će tu Odluku tijekom dana, čim mu bude dostavljena.

Prema usuglašenoj Odluci, do imenovanja ravnatelja VSOA-e – a najdulje mjesec dana – koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije obavljat će brigadir Ante Kujundžić. Osoba koja će privremeno, idućih mjesec dana, koordinirati poslove i potpisivati akte VSOA-e, imat će ograničene ovlasti te nije, između ostaloga, ovlaštena podnositi pisane prijedloge za primjenu mjera tajnog prikupljanja podataka. Odluka stupa na snagu 11. srpnja 2023.

S obzirom da je predsjednik Vlade konačno pristao na Ustavom propisanu proceduru imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija, te budući da se radi o privremenom rješenju u slučaju VSOA-e, predsjednik Milanović poziva da se odmah započne s usuglašavanjem kandidata za novog ravnatelja VSOA-e u skladu s ustavnom procedurom. Jednako tako, predsjednik Milanović poziva Vladu da se žurno pristupi rješavanju i svih drugih otvorenih kadrovskih pitanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske i diplomaciji kod kojih je potrebno usuglašavanje predsjednika Republike i Vlade. Što se tiče predsjednika Milanovića, razgovori u cilju usuglašavanja mogu odmah početi”, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić.

Fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL

Tagovi: Urted predsjednika, Zoran Milanović, Nikola Jelić, VSOA, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
OBJAŠNJENJE
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
ZAGREB - "Promet PPD-a pada jer će, kako sam ja čuo iz određenih krugova, Vujnovac jedan dio poslovanja preseliti iz Hrvatske u Švicarsku."
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
SPORAZUM
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisali su u četvrtak, mjesec dana od izbora, u Saboru koalicijski Sporazum koji definira suradnju između ove dvije stranke u budućoj vlasti.
Grmoja: Nešto je opako puklo u Domovinskom pokretu
OCJENE
Grmoja: Nešto je opako puklo u Domovinskom pokretu
ZAGREB - Zastupnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u četvrtak kako od ovog saziva Sabora očekuje da napravi nešto po pitanju demografije referirajući se na činjenicu da DP-ov Mario Radić ipak neće biti u Vladi.
Plenković: Finaliziramo najsitnije detalje programa nove Vlade
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Finaliziramo najsitnije detalje programa nove Vlade
ZAGREB - Nakon što je konstituiran 11. saziv Hrvatskog sabora, mandatar za sastav nove Vlade Andrej Plenković u četvrtak je poručio da se radi na finalizaciji najsitnijih detalja programa Vlade koji se usuglašava sa svim partnerima te vjeruje da će sve biti kako treba.
Xi Jinping i Putin najavili suradnju na preporodu dviju zemalja
KINA-RUSIJA
Xi Jinping i Putin najavili suradnju na preporodu dviju zemalja
PEKING - Kineski predsjednik Xi Jinping na dan susreta s ruskim kolegom Vladimirom Putinom najavio je suradnju na „preporodu” dviju zemalja, poručivši da će Peking „uvijek biti dobar partner” Rusiji, a ruski predsjednik kineskom kolegi kazao je kako je njihova suradnja faktor stabilnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE