GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uragan pogodio Meksiko, 27 mrtvih

Uragan pogodio Meksiko, 27 mrtvih
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2023 / 08:15
Autor: SEEbiz
MEXICO CITY - Najmanje 27 osoba je poginulo, a četiri se vode kao nestale nakon što je uragan Otis pogodio Meksiko, priopćile su vlasti. Oluja se jučer pojačala prije nego što je pogodila Acapulco, popularni turistički grad na plaži u kojem živi više od milijun ljudi, javlja Sky News.

Deseci tisuća ljudi su bez struje i čekaju pomoć više od jednog dana nakon što je uragan pogodio to područje, s vjetrovima koji su puhali brzinom od 266 km/h. Riječ je o oluji kategorije 5.

Savezna tajnica za sigurnost Rosa Icela Rodríguez izvijestila je o 27 potvrđenih smrti i četiri nestanka tijekom jutarnje novinske konferencije meksičkog predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora.

Prema američkoj klimatskoj znanstvenici Andri Garner, sada je dvostruko veća vjerojatnost da će se atlantski uragani brže pojačati od manjih oluja do snažnih i katastrofalnih vremenskih sustava nego prije.

Lopez Obrador rekao je da je razaranje oluje bilo toliko ozbiljno da u pogođenom području nije ostao ni jedan stup dalekovoda. Istaknuo je da su najveći teret Otisovog razaranja podnijeli mali poljoprivrednici kojima su usjeve kukuruza poharali nemilosrdni vjetar i kiša. Istaknuo je kako je hitna obnova u regiji od iznimne važnosti za vlast.

"Žalimo zbog 27 mrtvih. Osamnaest osoba je poginulo u srijedu navečer, ali se broj smrtnih slučajeva povećao jučer. To je ono što boli... Materijalni gubici se mogu nadoknaditi. Jedna od žrtava je i vojnik, koji je izgubio život kada se na njega srušio zid njegove kuće", rekao je predsjednik Meksika.

Tagovi: Meksiko, uragan, Acapulco
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE