GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umro ubojica odvjetničke vježbenice Ivane Hodak

Umro ubojica odvjetničke vježbenice Ivane Hodak
U ZATVORU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2023 / 11:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, u petak oko 6 sati ujutro, umro je Mladen Šlogar (75), pravomoćno osuđeni ubojica Ivane Hodak, kćeri nekadašnje potpredsjednice Vlade i odvjetnika Zvonimira Hodaka.

Šlogar je preminuo prirodnom smrću, potvrđeno je Hini iz neslužbenih izvora u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Beskućnik Mladen Šlogar, koji je priznao da je u listopadu 2008. ubio mladu odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak, na zagrebačkom Županijskom sudu u ožujku 2010. nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora.

Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćnu presudu u listopadu 2011.

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića osudilo je Šlogara za 'teško ubojstvo iz bezobzirne osvete', kako je jedan od najintrigantnijih zločina posljednjih godina u optužnici opisalo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

U završnim riječima tužiteljica Dunja Pavliček zatražila je najstrožu zakonsku kaznu, dok je Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić kazao da unatoč priznanju zločin nije dokazan.

Prije izricanja presude Šlogar, koji se tijekom cijelog šestomjesečnog suđenja branio šutnjom, odbijao je poziv suca Turudića da iznese svoj završni govor.

Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada 2008. u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.


Unatoč brojnim rupama u iskazu Šlogar je na sudu i pred policijom priznao zločin tvrdeći da je ubojstvo počinio iz osvete Ivaninom ocu, zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku jer mu navodno 14 godina prije ubojstva nije pomogao naći posao.

Svjedočeći na suđenju Hodak je kazao da je Šlogarov motiv koji je naveo kao razlog ubojstva "lažan iskonstruiran i neistinit" te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom njegovog tadašnjeg klijenta i nekadašnjeg generala Vladimira Zagorca.



Tagovi: Mladen Šlogar, Ivana Hodak, Ljerka Mintas Hodak, Zvonimir Hodak
PROČITAJ I OVO
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE