GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinska vojska približila se Hersonu

Ukrajinska vojska približila se Hersonu
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 21:52
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Ćelnik gradskog vijeća Hersona kaže da su ukrajinske snage oslobodile grad na sjevernim prilazima Hersonu.

Grad Kiselivka je oslobođen, kažu Ukrajinci. Grad se nalazi u neposrednoj blizini Hersona, na udaljenosti od 15-ak kilometara. 

"Okupatori su u panici, a lokalno stanovništvo je u stanju iščekivanja", rekao je Oleksandr Samojlenko za ukrajinsku televiziju, prenosi CNN, prenosi Index.

Ukrajinska vojska nije potvrdila Samojlenkove komentare. Natalia Humeniuk, glasnogovornica Operativnog zapovjedništva Jug, upitana je o izvješćima i samo je rekla da je "stvarno loše i opasno za vojno osoblje kada dužnosnici i mediji govore bilo što o naseljima za koja zapovjedništvo nije potvrdilo da su oslobođena".

Nedavne satelitske snimke pokazale su brojna ruska vojna vozila još uvijek u Kiselivki, koja se nalazi na glavnoj cesti koja povezuje Mikolajiv - koji drže Ukrajinci - i grad Herson, koji je još uvijek okupiran.

U ponedjeljak je Institut za proučavanje rata priopćio da satelitske snimke poznatih ruskih položaja u Kiselivki, koja se nalazi 15 kilometara sjeverozapadno od grada Hersona, pokazuju da su skoro sva ruska vozila napustila prethodne prednje položaje.

"Očigledno povlačenje ruskih trupa s ovog položaja moglo bi kompromitirati sposobnost Rusa da obrane sjeverozapadne periferije Hersona i sugerira da ruske trupe u ovom području vide neposrednu prijetnju svojim položajima", rekao je ISW.

Kiselivka je oko 12 kilometara od zračne luke u Hersonu, koju su ruske snage koristile kao zapovjedno mjesto i bazu.

Tagovi: rat u Ukrajini, ukrajinska vojska, Herson
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE