GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinci dronovima napali ruski vojni stožer u Rostovu

Ukrajinci dronovima napali ruski vojni stožer u Rostovu
DRONOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
ROSTOV - Ukrajinske bespilotne letjelice oborene su u blizini Moskve, južne regije Rostov i regije Brjansk na jugozapadu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, citirala je novinska agencija RIA ruske vlasti.

Prema drugoj novinskoj agenciji, TASS, tri su zgrade oštećene u gradu Rostovu na Donu, a jedna je osoba ozlijeđena kada se jedan od dronova srušio u središtu grada. Drugi dron u regiji Rostov pao je izvan grada.

Kako pišu zapadni mediji, pozivajući se na izvore iz Rusije, u Rostovu su eksplozije zabilježene blizu zgrade Zapovjedništva ruskog Južnog vojnog okruga - inače mjesta odakle se koordinira ruska agresija na Ukrajinu.

U Brjansku su krhotine jednog od dva uništena drona razbile prozore na zgradi željezničke stanice i oštetile automobile u blizini, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Ruska obrambena industrija bori se da zamijeni precizno oružje ili osnovne zalihe, prema Institutu za proučavanje rata.

"Krijumčarenje optičke opreme, elektronike, čipova i sklopova kako bi se zaobišle sankcije ne može zadovoljiti potrebe ratnih napora zemlje" rekao je Institut za proučavanje rata, pozivajući se na ukrajinsku vojnu obavještajnu službu. Moskva čak ne može proizvesti dovoljno gume da zamijeni istrošene gume za svoje operacije na prvoj liniji, rečeno je.

"Loše kvalitete i nedovoljne gume nametnut će sve veća ograničenja ruskoj mobilnosti u blatnoj sezoni i zimi", rekao je ISW.

Tagovi: Rostov, dronovi, Ukrajina
PROČITAJ I OVO
Milanović reagirao na Dodikove izjave: Krivotvori istinu
REAKCIJE
Milanović reagirao na Dodikove izjave: Krivotvori istinu
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović "smatra neprihvatljivima i nadasve neistinitima tvrdnje čelnika srpskog naroda u BiH Milorada Dodika u Donjoj Gradini, na obilježavanju sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac".
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
STAVOVI
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je nastavio pregovore s koalicijskim partnerom Domovinskim pokretom.
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
ODUŠEVLJENJE
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
MANCHESTER - Trener Manchester Cityja Pep Guardiola od samog početka sezone nije skrivao oduševljenje našim Joškom Gvardiolom koji je 'eksplodirao' u samoj završnici sezone nakon što je zabio pet golova u zadnjih sedam utakmica za 'građane'.
USKOK istražuje načelnika Smokvice zbog malverzacija kod gradnje muzeja
ISTRAGA
USKOK istražuje načelnika Smokvice zbog malverzacija kod gradnje muzeja
SPLIT - Policija je po nalogu USKOK-a jutros upala u općinu Smokvica, doznaje N1. Istražuju malverzacije povezane s gradnjom tamošnjeg Muzeja zlata i srebra, a osumnjičen je načelnik općine Kuzma Tomašić (Socijaldemokrati).
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
MOSKVA - Ruski protuzračni sustavi uništili su 16 projektila i 31 dron koje je u noći na ponedjeljak na ruski teritorij lansirala Ukrajina, uključujući 16 projektila iznad pogranične oblasti Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da je u nedjelju u ukrajinskom napadu na to područje poginulo 15 ljudi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE