GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajina: Borbe na istoku zemlje intenzivirane, u defanzivi smo

Ukrajina: Borbe na istoku zemlje intenzivirane, u defanzivi smo
DEFANZIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2023 / 17:33
Autor: SEEbiz
KIJEV - Borbe u istočnoj Ukrajini "u određenoj su se mjeri intenzivirale" jer su se ukrajinske i ruske snage sukobile u najmanje trima područjima na istočnoj bojišnici, rekao je u nedjelju visoki ukrajinski vojni dužnosnik.

Kijev je prošli mjesec pokrenuo protuofenzivu u nastojanju da ponovno zauzme teritorije koje je okupirala Rusija, a istodobno želi preuzeti inicijativu u sklopu ruske invazije koja je ušla u sedamnaesti mjesec.

Zamjenica ministra obrane Hanna Maliar na Telegramu je napisala da ruske snage već dva dana zaredom napadaju u smjeru Kupjanska u regiji Harkiv.

"U defanzivi smo", napisala je Maliar, dodavši da se vode žestoke borbe, a položaji obiju strana u sukobu dinamički se mijenjaju i nekoliko puta dnevno.

Maliar je kazala da su se dvije vojske žestoko sukobile oko uništenoga Bahmuta, no da ukrajinske snage "postupno napreduju".

Napisala je i da ukrajinske vojne snage uspješno odbijaju ruske napade blizu Avdiivke i Marjinke.

Glasnogovornik južnoga vojnog zapovjedništva u odvojenoj je izjavi u nedjelju izjavio da su ukrajinske snage napredovale više od kilometra na jednome dijelu južnog fronta.

Otkako su Ukrajinci pokrenuli dugo očekivanu protuofenzivu Kijev ostvaruje postupne uspjehe u istočnim i južnim područjima.

Istodobno je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za državnu tv u nedjelju rekao da je operacija "neuspješna" i da pokušaji proboja ruske obrane nisu uspjeli.

Tagovi: Ukrajina, ukrajinska vojska
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE