GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićena šefica u HAMAG-BICRO-u, namještala je poslove rođacima

Uhićena šefica u HAMAG-BICRO-u, namještala je poslove rođacima
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2022 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međimurski HDZ-a ekspresno je, samo par sati nakon uhićenja, iz članstva stranke isključio Magdalenu Dovečer iz Mihovljana, koja je kao voditeljica jedne od službi Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije uhićena zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

Po nalogu europskog tužiteljstva danas je uhićena članica HDZ-a Magdalena Dovečer, koju se tereti da je kao voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pogodovala na natječaju svom rođaku Tihomiru Pajiću, koji je vlasnik tvrtke Studio P.

Radilo se o dva natječaja raspisana za izradu promotivnog materijala, od kojih je jedan bio raspisan 30. ožujka 2021., a drugi 30. lipnja iste godine. Oba natječaja bila su za izradu promotivnog materijala za projekt Bond HAMAG-BICRO. Dovečer je bila voditeljica tog projekta.

Natječaji su poništeni nakon što su se tvrtke prijavljene na te natječaje žalile Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. U oba slučaja natječaj je poništen, i to po različitim osnovama.

U prvom slučaju tvrtka iz Zadra žalila se da tvrtka Studio P nije dostavila odgovarajuće certifikate. Državna komisija utvrdila je da je HAMAG-BICRO kao naručitelj više puta slao tvrtki Studio P da ažurira podatke, dok je tvrtki iz Zadra poništena ponuda zbog omaške u dokumentaciji.

Isto tako, HAMAG-BICRO kao naručitelj je tvrdio da su druge tvrtke koje su se prijavile na natječaj zapravo imale tajni sporazum, kao i da su postupale protivno zakonima o tržišnom natjecanju, što je Državna komisija odbila kao neosnovano.

"Naručitelj u žalbenom postupku ničim nije dokazala da se radi o tajnom sporazumu. Naručitelj u konkretnom slučaju ponudu žalitelja te pregled i ocjenu ponuda u ovom dijelu nije zakonito obavio", stoji u zaključku Državne komisije koja je natječaj poništila. HAMAG-BICRO u ovom je slučaju morao podmiriti 10 tisuća kuna troškova postupka.

U drugom slučaju tvrtka iz Zagreba žalila se na činjenicu da dobitnik natječaja Studio P nije imao stručnjaka koji se tražio u natječajnoj dokumentaciji. I u tom slučaju poništen je natječaj, a HAMAG-BICRO morao je platiti 10 tisuća kuna troškova postupka.

Tagovi: HAMAG-BICRO, Magdalena Dovečer
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na eurpskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na eurpskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE