GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Srbiji 193 slučaja zaraze koronom

U Srbiji 193 slučaja zaraze koronom
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 16:30
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U poslednja 24 časa jedna osoba je preminula od koronavirusa, dok je od testiranih 8.495 ljudi virus registrovan kod njih 193.

Na respiratorima je 26 pacijenata.

Ukupno je od početka epidemije preminulo 265 osoba, a trenutno je aktivno 1.068 slučajeva.

Podsetimo, jutros je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao da se situacija sa virusom korona pogoršava, a da je u Beogradu preteća.

“Testira se sve više ljudi. Ima obolelih u studentskim domovima, a poslednji podatak je da je 91 pozitivan, verovatno se i to menja”, rekao je Kon i naveo da trenutno postoji 12 malih klastera, a da veliki broj ljudi, 57 odsto, ne zna gde se zarazio.

“Ne vide se naznake da će biti brzog poboljšanja”, rekao je Kon i dodao da su pred nama dešavanja gde se može očekivati prenos infekcije – prijemni ispiti na fakultetima, maturske večeri, svadbe.

Kao mesto intenzivnog prenosa naveo je noćne klubove i rekao da se razmišlja o prekidu rada noćnih klubova, kao i smanjenju rada lokala.

“Situacija je takva da mere što pre treba doneti, nego čekati da se još pogorša situacija. Što se tiče priče o slabljenju virusa, narod je prihvatio da je to sada nešto mnogo slabije i da ne treba da se vodi računa o tome, a virus se slabo promenio u smislu sposobnosti da izazove teška oboljenja”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da građani Srbije moraju biti odgovorniji i disciplinovaniji kad je reč o zaštiti od koronavirusa, te istakao da ne isključuje mogućnost od uvođenja mera, ako to ne bude tako.

Vučić je, u izjavi novinarima, povodom aktuelne situacije sa širenjem koronavirusa, rekao da moramo biti ozbiljniji i disciplinovaniji, naročito u Beogradu, iako virus aktuelno nije ništa tragično, sem za starije i one sa drugim bolestima, jer ga 95 odsto mladih lako prevazilazi.

“Ako ne budemo disciplinovaniji, insistiraćemo na uvođenju mera”, rekao je Vučić i dodao da će sačekati još neki dan, da vidimo da li će se promeniti ponašanje i podaci o broju zaraženih, pa da se proceni da li da preduzimamo mere da u cilju zaštite živote i zdravlje ljudi."

Tagovi: koronavirus u Srbiji, koronavirus, Predrag Kon, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE