GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji samo pet novooboljelih od koronavirusa

U Sloveniji samo pet novooboljelih od koronavirusa
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2020 / 12:35
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji su u zadnja 24 sata napravljena 1.352 testa na koronavirus i potvrđeno pet novih slučajeva zaraze, čime je broj oboljelih od Covida-19 povećan na 1434, objavila je u petak slovenska vlada.

To je najmanji broj novooboljelih na dnevnoj bazi u zadnjih oko mjesec dana. No, umrlo je još dvoje inficiranih novim koronavirusom, pa se broj umrlih povećao na 93.

Trenutno je hospitalizirano ukupno 58 oboljelih, od čega 21 težih pacijenata na intenzivnim odjelima, a iz bolnica je otpušteno još pet oporavljenih. Do sada je ukupno 238 oporavljenih otpušteno iz bolnica kućama.

Broj hospitaliziranih u stalnom je padu od 30. ožujka, a od 10. travnja blago pada i broj onih koji se liječe na intenzivnim odjelima.
Na ukupno 54.211 testova koji su do sada napravljeni potvrđena su 1434 slučaja infekcije koronavirusom, što se smatra niskom stopom zaraze, a reprodukcijski broj koji ukazuje na širenje zaraze od jedne osobe na nove slučajeve trenutačno je ispod jedan, što je slovenskoj vladi omogućilo poprilično ublažavanje restrikcija koje su uvedene na početku epidemije.

Između ostalog u četvrtak je ukinuta zabrana napuštanja područja matičnih općina sa stalnim ili privremenim prebivalištem, a u ponedjeljak se otvaraju i nove gospodarske i uslužne djelatnosti, bez ograničenja, ali uz predviđene epidemiološke mjere sigurnosti. Radit će i sve manje trgovine, ali ne i veliki trgovački centri.

Za sredinu mjeseca vlada najavljuje kriterije po kojima bi se obnovio rad u većini obrazovnih ustanova, ali uz dosta ograničenja i preporuka koje još treba usuglasiti, a ponovo će se dopustiti i posjeti rodbine štićenicima domova za starije i nemoćne.

Vlada je upozorila da će to biti moguće samo uz vrlo stroga ograničenja i mjere zaštite i uz prethodnu najavu budući da su te ustanove i dalje najveći rizik u sadašnjem stanju epidemije jer je u njima najosjetljivija populacija na virus i još uvijek velik broj oboljelih među štićenicima, ali i zaposlenima.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Covid-19
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE