GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U poplavama u SAD-u najmanje 44 smrtno stradale osobe

U poplavama u SAD-u najmanje 44 smrtno stradale osobe
POPLAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2021 / 07:07
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Broj smrtno stradalih u poplavama na sjeveroistoku SAD-a porastao je na 44, objavili su u četvrtak tamošnji dužnosnici, dok je američki predsjednik Joe Biden odobrio proglašenje izvanrednog stanja u saveznim državama New York i New Yersey.

Diljem velikih dijelova New Yorka, New Jerseya, Connecticuta i Pennsylvanije, stanovnici su proveli dan suočavajući se s poplavljenim podrumima, nestankom struje, oštećenim krovovima i pozivima za pomoć od prijatelja i članova obitelji, izvijestio je Reuters.

Najmanje 13 stanovnika New Yorka izgubilo je živote, dok je guverner New Jerseya Phil Murphy objavio na Twitteru da su od posljedica oluje u toj saveznoj državi smrtno stradale najmanje 23 osobe.

U srijedu navečer, uslijed snažnih bujičnih kiša koje su izazvali ostaci uragana Ida, jednog od najsnažnijih koji je pogodio američku zaljevsku obalu, prometnice su već u nekoliko minuta nalikovale riječnim bujicama, a u New Jerseyu poginula su najmanje četiri vozača, dok su u New Yorku između ostalog potopljene linije podzemne željeznice te prizemljeni zračni letovi.

Guverneri New Yorka i New Jerseya u srijedu su proglasili izvanredno stanje, a u četvrtak ga je odobrio i američki predsjednik Joe Biden te naložio pružanje savezne pomoći, kako bi se nadopunili napori lokalnog odgovora zbog uvjeta koji su posljedica ostataka uragana Ida, priopćila je Bijela kuća kasno u četvrtak.

Tagovi: poplave u SAD-u, New York, New Jersey
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE