GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Luci Koper zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

U Luci Koper zaplijenjeno 260 kilograma kokaina
ZAPLJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 09:28
Autor: SEEbiz
KOPER - Prije nekoliko dana u luci Koper zaplijenjeno je 260 kilograma kokaina, koji na crnom tržištu vrijedi desetak milijuna eura, objavila je Televizija Slovenija.

Policija još nije potvrdila vijest.

Zaštitari su prvi primijetili da se događa nešto neobično. Pokraj teretnog broda koji je dovezao soju iz Južne Amerike vidjeli su ronioce koji pokušavaju izvući pet velikih vreća iz tanka za balastnu vodu. Uhvatili su ih. Ronioci, inače državljani Brazila i Albanije, navodno su se spustili niz Rižanu na podvodnom skuteru.

Šef slovenskih istražitelja organiziranog kriminala Damjan Apollonio u prošlogodišnjem intervjuu Dnevniku rekao je da prema nekim procjenama zaplijenjena količina droge predstavlja tek petnaestak posto kokaina koji dospijeva na europske obale.

“Zločinačke skupine najčešće odabiru pomorski krijumčarski put za prijevoz velikih količina kokaina, kokain skrivaju u kontejnerima među raznim proizvodima. U jednom slučaju među aparatima smo pronašli otopljeni kokain, a u drugom paketiće praha među voćem”, objasnio je. Heroin nam dolazi iz Irana i Afganistana, 2001. i 2003. pronađen je u Luci Kopar između ratluka i datuljara, ukupno 360 kilograma, a u travnju 2018. oko 300 kilograma heroina zaplijenjeno je na brodu iz Iran, skriven u vrećama ljepila. Prema podacima policije, mogao bi zaraditi između 30 i 50 milijuna eura.

Najveću zapljenu od osamostaljenja policija je izvela 2019. godine. Radilo se o pošiljci od 729 kilograma heroina, koja je između rola polietilenske folije stigla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata preko Egipta u luku Kopar. Zločinačku skupinu razbila je slovenska policija zajedno s mađarskim kolegama.

Tagovi: KOKAIN, LUKA KOPER
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE