GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj 37 novozaraženih, tri osobe preminule

U Hrvatskoj 37 novozaraženih, tri osobe preminule
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Hrvatskoj je u srijedu bilo 37 novozaraženih osoba, što ukupno čini 1741 zaraženog koronavirusom. Preminule su još tri osobe, rečeno je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Jedna osoba je preminula koja je bila na respiratoru, a jedna je skinuta s respiratora", odgovorila je Grba-Bujević.

Je li kninska bolnica žarište?

"Nije novo žarište. Malo se situacija pogoršala, nešto je više pozitivnih djelatnika. Najprije je bilo samo na fizikalnom odjelu, a onda i na internom. Epidemiolozi su trajno tamo prisutni. Točno je da ima više zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni. Sreća je da na ovom palijativnom djelu nema pozitivnih. Bolnički dio, tu imamo više djelatnika i pacijenata koji su pozitivni. Ali situacija je pod kontrolom", odgovorio je Capak.

"Kako je virus ušao u dom uovom trenutku ne znam. Radi se o privatnom domu koji ima 30 štićenika. Prvi su dva štićenika prevezena u bolnicu u Zaraznu, i onda je došao još jedan. Svi djelatnici su pobrisani. Rezultati će biti do kraja dana. U popodnevnim satima uzet će se i bris svim štićenicima doma. Čim se doznalo, odmah su četiri epidemiologa izašla na teren i situacija je pod kontrolom", odgovorio je Capak.

"Svaka od mjera mogla se donijeti prije ili kasnije. Mi smo balansirali i razmišljali koliko koja mjera moze zaustaviti sirenje. Mislim da smo ih donijeli u pravo vrijeme, ali mi na dnevnoj bazi donosimo odluke".

O WHO-u....

"Trump je ocijenio da su se oni previše bavili Kinom i da će pon ustegnuti plaćanje WHO-u. Njihova kontributcija je ogromna, bez tih sredstava će WHO pronaći sredstva za funkcioniranje. Ja mislim da WHO funckionira dobro, mislim da nije bila rukovođena situacijom u Kini, iako je čelnik bio u Kini. Kina je relativno brzo i uspješno riješila situaciju s koronavirusom. I mislim da je sve u skladu s njihovim statutom, sve preporuke WHOA moraju biti globalne. I meni se čini da je tu sve ok", komentirao je Capak.

Tagovi: Maja Grba Bujević, Krunoslav Capak, koronavirus, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, samoizolacija, otok Murter, Damir Trut, Civilna zaštita
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE