GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Engleskoj u mjesec dana učetverostručen broj zaraženih covidom

U Engleskoj u mjesec dana učetverostručen broj zaraženih covidom
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 06:59
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Broj zaraza covidom-19 u Engleskoj učetverostručen je u posljednjih mjesec dana, pokazala je studija objavljena u utorak, dok britanski premijer Boris Johnson najavljuje da u roku od dva tjedna namjerava u potpunosti otvoriti zemlju.

Johnson je rekao da planira do 19. srpnja ukinuti sve mjere protiv širenja koronavirusa, premda modeli sugeriraju da će broj slučajeva zaraze u Velikoj Britaniji rasti. Britanski premijer ustvrdio je da se život mora vratiti u normalu unatoč mogućim novim smrtnim slučajevima.

Prema istraživanju koje je vodio Imperial College London, procjenjuje se da bi se novi slučajevi covida-19 mogli udvostručavati svakih šest dana, dok jača novi val zaraze potaknut širenjem delta varijante koronavirusa.

Studija koja je uključila 47 tisuća ljudi testiranih između 24. lipnja i 5. srpnja pokazala je da je prevalencija virusa 0,59 posto, četiri puta više u odnosu na slično istraživanje provedeno između kraja svibnja i početka lipnja kada je prevalencija iznosila 0,15 posto.

“Teško je, na osnovu podataka koje smo dobili, zagovarati potpuno otvaranje”, rekao je Steven Riley s Imperial Collegea.

On je također rekao da nema dokaza da je Europsko prvenstvo u nogometu pridonijelo porastu broja slučajeva zaraze, ali je naglasio da je za žene 30 posto manje vjerojatno da budu pozitivne na koronavirus od muškaraca, a razlog tomu su najvjerojatnije različiti obrasci socijalnog ponašanja muškaraca i žena.

“Moguće je da zbog gledanja nogometa muškarci imaju više društvenih aktivnosti nego što je to uobičajeno”, rekao je Riley.

Tagovi: koronavirus u Engleskoj, Steven Riley, Imperial College, Boris Johnson
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE