GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump uhićen pa pušten uz jamčevinu

Trump uhićen pa pušten uz jamčevinu
BIVŠI PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2023 / 07:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bivši američki predsjednik Donald Trump nakratko je uhićen u zatvoru u Atlanti zbog lobiranja za izbore 2020. u američkoj državi Georgiji, no ubrzo je pušten uz jamčevinu. Donald Trump stigao je u zatvor u Atlanti kako bi se predao i dao napraviti svoju fotografiju u sklopu opsežnog kaznenog postupka koji proizlazi iz pokušaja bivšeg američkog predsjednika da poništi svoj poraz na izborima 2020. u Georgiji.

Trumpova povorka automobila stigla je do zatvora u 1:30 po hrvatskome vremenu, oko 30 minuta nakon što je njegov privatni zrakoplov sletio u zračnu luku Hartsfield-Jackson u Atlanti.

Prolazak bivšeg predsjednika i favorita republikanskih predizbora za predsjedničke izbore 2024. kroz okružni zatvor u Fultonu, ipak je bio kratak. Kao i deset od jedanaest optuženika u ovom slučaju koji su se već predali, Donald Trump je oslobođen uz jamčevinu od 200.000 dolara.

Trump (77) već je ušao u neistraženo područje kao prvi bivši predsjednik SAD-a koji se suočio s kaznenim optužbama, iako četiri slučaja podignuta protiv njega nisu naštetila njegovom statusu favorita u utrci za republikansku nominaciju kako bi se suprotstavio demokratskom predsjedniku Joeu Bidenu u Izborima u studenom 2024.

Poslovni čovjek i bivša slavna zvijezda realityja koji je postao političar pridružit će se redovima gangstera Al Caponea, pjevača Franka Sinatre i drugih Amerikanaca visokog profila koji su pozirali za zatvorske fotografije. Sliku će sigurno širiti Trumpovi neprijatelji i pristaše jer će biti javna.

"Želimo to staviti na majicu kratkih rukava. Proći će u cijelom svijetu. Bit će popularnija slika od Mona Lise", rekla je Laura Loomer (30), republikanska bivša kandidatkinja za Kongres koja se družila s drugim Trumpovim pristašama izvan zatvora u četvrtak ujutro.

Prije njega je posljednjih dana u ovoj pretrpanoj i notorno nehigijenskoj ustanovi, koju su pratili mediji diljem svijeta, boravilo nekoliko od njegovih 18 suoptuženika. Svi su 14. kolovoza optuženi za nezakonite pokušaje poništavanja rezultata izbora 2020., na kojima je u ovoj ključnoj državi pobijedio sadašnji demokratski predsjednik Joe Biden.

Nakon kratke procedure u zatvoru u Fultonu, Trump se ubrzo svojim zrakoplovom vratio u svoj golf-klub u New Jersey.

Tagovi: Donald Trump, Capitol Hill
PROČITAJ I OVO
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
POZIV
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
ZAGREB - Povjesničar Josip Jurčević, novoizabrani zastupnik Domovinskog pokreta (DP), gostovao je u podcastu Mrežnica, gdje je govorio, među ostalim, o slaganju nove većine koje traje već 14 dana i drugim političkim aktualnostima u zemlji te je nimalo biranim riječima komentirao šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, s kojim DP pregovara o novoj vladi.
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru
KONSTITUIRANJE SABORA
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru

ZAGREB - Dok pregovarački proces o formiranju Vlade nije ograničen vremenom, jer nije propisan rok u kojem predsjednik Republike mora nakon izbora odlučiti o mandataru, drukčija je situacija kada je riječ o Saboru.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE