GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump prikupio sedam milijuna dolara za predsjedničku kampanju

Trump prikupio sedam milijuna dolara za predsjedničku kampanju
KAMPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2023 / 07:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Iz kampanje bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa za predsjedničke izbore rekli su kako je prikupio sedam milijuna dolara otkako je prošlog tjedna protiv njega podignuta optužnica, dok njegova poruka o političkom progonu nastavlja odjekivati među tvrdokornim pristašama.

"Predsjednik Trump prikupio je više od 6,6 milijuna dolara otkad je 'poremećeni' Jack Smith najavio političko kazneno gonjenje", napisali su iz Trumpove kampanje u e-mailu pristašama u srijedu, misleći na američkog tužitelja koji ga istražuje.

Više od 4,5 milijuna dolara došlo je od digitalnog prikupljanja sredstava, dok je 2,1 milijun dolara prikupljeno od donatorskog događaja u utorak u Trumpovom Bedminster Clubu u New Jerseyju.

Glasnogovornik Trumpa, koji je glavni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju 2024., kasnije je izvijestio Reuters kako su prikupljena sredstva prešla sedam milijuna dolara otkad je u četvrtak objavljena optužnica.

Trump je optužen za nezakonito zadržavanje povjerljivih vladinih dokumenata nakon što je napustio Bijelu kuću te za urotu i ometanje federalne istrage o tom pitanju.

Trump se u utorak pred sudom izjasnio da nije kriv za optužbe.

Optužbe je nastojao uobličiti kao napad koji predvode demokrati kako bi ga izbacili iz predsjedničke utrke, a koji je u konačnici osmišljen da povrijedi republikance, od kojih se 30 posto smatra nepokolebljivim Trumpovim pristašama.

Anketa Reutersa i Ipsosa pokazuje kako Trumpova strategija funkcionira - velika većina republikanaca, oko 81 posto, vjeruje da su optužbe politički motivirane.

Tagovi: Donald Trump, kampanja
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE