GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump iznenađujuće poražen u Vermontu, ali će ipak biti kandidat

Trump iznenađujuće poražen u Vermontu, ali će ipak biti kandidat
SUPERUTORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 08:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bivši američki predsjednik Donald Trump učvrstio je svoju poziciju gotovo sigurnog kandidata Republikanske stranke za predsjedničke izbore u studenome nizom pobjeda na predizborima na tzv. superutorak.

Ipak, njegova suparnica Nikki Haley ostvarila je iznenađujuću pobjedu u saveznoj državi Vermont.

Rezultati su otvorili put za ponovno sučeljavanje Trumpa i predsjednika Joea Bidena, koji zapravo nema ozbiljnu konkurenciju za nominaciju Demokratske stranke, u utrci za Bijelu kuću.

Trumpu projekcije daju pobjedu na 12 republikanskih predizbora - u Alabami, Arkansasu, Kaliforniji, Coloradu, Maineu, Massachusettsu, Minnesoti, Sjevernoj Karolini, Oklahomi, Tennesseeju, Teksasu i Virginiji - što bi dodatno učvrstilo njegovu snažnu ukupnu prednost nad Nikki Haley, koja je odnijela pobjedu u Vermontu.

Po projekcijama CBS-a, američke partnerske mreže BBC-ja, na tzv. superutorak Biden je pobijedio na izborima za demokratsku nominaciju u 14 država - plus u Iowi, gdje su ljudi glasali poštom. Pobjedu je odnio u Alabami, Arkansasu, Kaliforniji, Coloradu, Maineu, Massachusettsu, Minnesoti, Sjevernoj Karolini, Oklahomi, Tennesseeju, Teksasu, Utahu, Vermontu i Virginiji.

Vermont je jedina država, barem zasad, u kojoj je, po projekcijama Decision Desk HQ-a, na republikanskim predizborima pobijedila Haley. Kod Bidena nije bilo neizvjesnosti, pobijedio je na demokratskim predizborima u svim tim državama, prema projekcijama, te u Uti.

Demokratska stranka je potvrdila da je pobijedio i u Iowi, gdje se moglo glasati poštom od siječnja.

Tagovi: Trump, haley, vermont
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE