GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump i Pence imali su dobar razgovor nakon prekida komunikacije

Trump i Pence imali su dobar razgovor nakon prekida komunikacije
RAZGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Predsjednik Donald Trump i potpredsjednik Mike Pence imali su u ponedjeljak navečer "dobar razgovor" u Bijeloj kući, rekao je visoki dužnosnik administracije, obilježavajući kraj nijemog razdoblja u njihovim odnosima nakon prošlotjednih nereda na Capitolu.

To je njihov prvi razgovor otkako je republikanski predsjednik oštro kritizirao Pencea u srijedu zbog toga što nije pokušao spriječiti da Kongres potvrdi pobjedu izabranog demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Izvor upoznat sa situacijom rekao je da Trump nije u srijedu kontaktirao s Penceom da provjeri je li siguran, kada je evakuiran nakon što je gomila Trumpovih pristaša nasrnula na zgradu Kongresa usred postupka potvrđivanja.


Dužnosnik je rekao da su Trump i Pence razgovarali o neredima na sastanku u Ovalnom uredu u ponedjeljak.

"Ponovili su da oni koji su prošli tjedan prekršili zakon i upali na Capitol ne predstavljaju 75 milijuna Amerikanaca i obvezali su se da će nastaviti rad u ime zemlje do kraja svog mandata", rekao je dužnosnik.

"Njih dvojica imali su dobar razgovor. Razgovarali su o tjednu koji je pred nama, kao i o posljednje četiri godine rada i postignućima administracije", dodao je dužnosnik. Biden na dužnost stupa 20. siječnja.

Prošli je tjedan Trump, koji je bezuspješno nastojao preokrenuti poraz na izborima 3. studenoga, pozvao Pencea da intervenira u procesu potvrde i ohrabrio svoje pristaše da idu do Kongresa.

U neredima koji su slijedili poginulo je pet osoba, među kojima je bio i pripadnik parlamentarnog osiguranja. Neki Trumpovi pristaše govorili su o atentatu na Pencea zbog izdaje.

Potpredsjednik se opire pritiscima demokrata da pomogne u uklanjanju Trumpa s dužnosti pozivajući se na 25. amandman američkog Ustava. Penceovi savjetnici kažu da se protivi takvom potezu, no javno se ne izjašnjava.

Demokrati u Zastupničkom domu SAD-a namjeravaju u srijedu opozvati ??Trumpa ako on sam ne odstupi ili ne bude smijenjen prije toga, nakon što su sastavili optužbe u kojima ga terete za poticanje pobune prije prošlotjednog napada na Capitol.

Pence je bio odan Trumpu u četiri godine njegova često kaotičnog predsjedništva, stojeći uz njega za vrijeme više kriza.

Mnogi sadašnji i bivši dužnosnici Bijele kuće rekli su da su duboko razočarani načinom na koji se Trump odnosio prema Penceu tijekom proteklog tjedna.

Tagovi: Mike Pence, Donald Trump, Bijela kuća, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE