GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević ukida besplatan parking kod zdravstvenih ustanova

Tomašević ukida besplatan parking kod zdravstvenih ustanova
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2021 / 11:44
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je tjednu konferenciju za medije na kojoj je javnost obavjestio o dosadašnjim potezima

Javni poziv za školske odbore je jučer objavljen, za 2 od 3 predstavnika u školskim odborima, obavijestio je na press konferenciji Tomašević.

'Pozivamo još jednom sve građane koji ispunjavaju uvjete da se na njega jave', kazao je i najavio da će danas ići pismo prema svim predsjednicikma mjesnih odbora i gradski četvrti gdje se nalaze osnovne i srednje škole da predlože članove koji bi bili članovi školskih odbora kao jedan od ona tri predstavnika Grada Zagreba u škoslkim odborima.

Prijave će razmatrati povjerenstvo od 7 članova, među njima su četiri predstavnici gradske uprave, po tri zaposlenika Gradskog rued za obrazovanje i jedna zaposlencia stručne službe gradonačelnika. Bit će tri vanjska člana povjerenstva koji su stručnjaci i stručnjakinje u obrazovanju.

Tomašević je izvijestio da je Darko Šiško novi v.d. pročelnik Ureda za strategijsko planiranje, koji će funkciju obavljati do završetka javnog natječaja i najdruže šest mjeseci, prenosi Večernji list.

Što se tiče naknada za školske odbore, ponovio je da se smanjuju, kao i naknade za sva upravna vijeća gradskih ustanova poput kulturnih i socijalnih ustanova za nešto više od 50 posto. Te naknade su do sad bile nešto više od 500 kuna neto po sjednici, a sad će s novom odlukom biti oko 250 kuna neto po sjednici. Za neke ustanove poput zdravstvenih ustavnova nije u ingerenciji graonačelnika da to mijenja, naglasio je.

Važna je odluka i kojom se obustavlja se odluka kojom se ukida naplata parkiranja ispred svih zdravstvenih ustanova u gradu Zagrebu.

'Zagrebački holding, podružnica Zagrebparking me tražila da se obustavi primjena odluke bivšeg gradonačelnika iz listopada kojom je bila ukinuta naplata parkiranja ispred svih Gradskih ustanova u Gradu Zagrebu. Bivši gradonačelnik je potpisao odluku da se ne naplaćuje parkiranje ispred Gradskih ustanova i zdravstvenih ustanova zbog covida. Prihvatit ću taj prijedlog s obzirom da je epidemiološka situacija povoljna i da nema takvog pritiska na zdravstvene ustanove. Efekti te mjere su upitni. I s treće strane imam na umu i financijsku situaciju u Holdingu, posebno u Zagrebparkingu, koja nije dobra. Zagrebparking ima 3500 parkirnih mjesta i novootvoreno mjesto u Svetom Duhu. Propuštenih prihoda je tu 14 milijuna kuna, a oko 5 i pol ide na garažu Sv. Duh koja se ne naplaćuje', objasnio je Tomašević.

Tomašević je pojasnio da će se krajem kolovoza održati sastanak oko Jaruna, koji je obrasao lopočima.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Darko Šiško, Zagrebparking, Zagrebački holding, besplatan parking kod bolnica, dječja bolnica Srebrnjak, Luka Korlaet
PROČITAJ I OVO
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
KAKO DO VEĆINE?
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
ZAGREB - Formalnih pregovora oko sastavljanja nove vladajuće većine jučer nije bilo zbog obilježavanja oslobodilačke akcije Bljesak i prvomajskog praznika, ali to naravno ne znači da mobiteli nisu radili.
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
MUKE
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
ZAGREB - Nedostatak djelatnika, visoke cijene rada i materijala usporavaju oporavak građevinskog sektora, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth, u kojem je sudjelovalo više od 30 članova upravnih odbora građevinskih kompanija.
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE