GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Ravnateljici Šimundić prijetili oni kojima je ranije bilo dobro

Tomašević: Ravnateljici Šimundić prijetili oni kojima je ranije bilo dobro
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2023 / 13:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u utorak da mu je žao što je ravnateljica Kliničke bolnice Sveti Duh Anamarija Šimundić dala neopozivu ostavku, poručivši da su kaznene prijave, pritisci i prijetnje dolazile od onih kojima je prije bilo dobro.

“Pritisci i kaznene prijave počele su nakon što je ženama omogućen pobačaj, tako da sam siguran da je dio pritisaka i anonimnim kaznenih prijava i prijetnji, koje je ona prijavila policiji, došlo od ljudi koji su vrlo dobro živjeli u starom sustavu, dok je bivši gradonačelnik bio na vlasti, i dok je bila bivša uprava bolnice”, rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

Komentirajući jučerašnju iznenadnu neopozivu ostavku ravnateljice Šimundić, poručio je da mu je žao zbog toga.

“Ali ne samo da mi je žao, nego se pitam kakvu to poruku šalje za naše društvo”, istaknuo je Tomašević i naveo da je Šimundić, koja je po njegovoj ocjeni unaprijedila kvalitetu zdravstvene usluge i poboljšala financijske rezultate bolnice, na kraju morala otići.

“Da netko njezinog kalibra (...) pod prijetnjama i pritiskom više od 20 anonimnih kaznenih prijava, na kraju mora dati ostavku kako bi sačuvala zdravlje i radi odgovornosti prema bolnici (...). Pitam se zaista što to o nama govori kao o društvu”, poručio je.

Najavio je da će se uskoro održati sastanak Upravnog vijeća bolnice koje će imenovati v.d. ravnatelja, a nakon toga slijedi rok od 30 dana za raspisivanje javnog natječaja za novog ravnatelja odnosno ravnateljicu.

Prema informacijama iz Gradske uprave, ravnateljica Šimundić koja je jučer medije izvijestila o svojoj neopozivoj ostavci putem pisma, ne planira više istupati u medijima. U njemu je poručila kako je svjesna činjenice da će linč protiv nje i bolnice trajati dok god je ona na toj funkciji, pa je ostavka jedino ispravno i odgovorno rješenje.

Tagovi: Tomislav Tomašević, kb sVETI DUH, aNAMARIJA šIMUNDIĆ
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE