GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević požurio s natječajem za Advent

Tomašević požurio s natječajem za Advent
ZAGREB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 13:14
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku. Novi dječji vrtić predviđen je za boravak stotinjak djece.

Nakon polaganja kamena temeljca, gradonačelnik se, zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, obratio novinarima.

Tomašević je naglasio da su u zadnjih dvije godine postavili dva kamena temeljca za dva područna vrtića. “Ovaj današnji je 1700 kvadrata, vrijednost radova je nešto viša do 4 milijuna eura, a vrtić bi trebao biti gotov do kraja ove kalendarske godine. Zaposlit će se 15 novih djelatnika u 6 odgojnih skupina. Ovaj vrtić nije financiran iz NPOO-a i EU novca jer nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi kada smo podnosili prijavu. Često nam iz oporbe kažu ‘imali ste gotove projekte’, ovo je jedan takav u kojem je raspisana javna nabava dok nisu još riješeni imovinsko-pravni odnosi”, rekao je.

“Morali smo prekinuti začarani krug mjere roditelj odgojitelj kako ne bi isti iznos išao na plaće 6 tisuća zaposlenih u vrtićima i na korisnike mjere. Malo ćemo uspjeti uštedjeti novca ove godine”, dodao je.

Kaže da se prirez u Zagrebu mistificira. “Prihod u 2022. godini je bio 955 milijuna kuna, a samo za operativne troškove vrtića ide 1,1 milijardu kuna godišnje zato što Grad Zagreb ima najjeftinije dječje vrtiće od svih gradova u Hrvatskoj”, rekao je.

Tomašević tvrdi da više od milijardu kuna ide za javni prijevoz koji je najjeftiniji u regiji.

Najavio JE natječaj za Advent.

“Ove godine želimo natječaj otvoriti što ranije da se svi znaju organizirati na vrijeme kako bi sljedeći Advent bio još bolji. Do petka se otvara natječaj za pet lokacija i trajat će 30 dana. Bit će otvorene i dodatne lokacije istovremeno i natječaj Grada Zagreba i Park ustanove Maksimir. Idu i natječaji za nadmetanje za natječaje za ugostiteljske kućice i kućice za prigodnu prodaju”, rekao je.

Što se biciklističke infrastrukture tiče, rekao je da i dalje ide biciklom na posao. Napomenuo je kako se trenutno završava prva faza Greenwaya, biciklističke magistrale uz samu obalu Save. “Uskoro će krenuti i javna nabava za 20 kilometara dugu istočnu magistralu na Zelenom valu, koju ćemo prijaviti na fondove EU”, izjavio je Tomićević.

Komentirao je i spekulacije da će Andrej Plenković biti kandidat za glavnog tajnika NATO-a. “Nikada se nismo bavili spekulacijama i gledanjem drugih. Očekujemo još bolje rezultate za parlamentarne izbore, nego što smo bili na prošlima”, rekao je.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Advent Zagreb, Advent, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE