GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević o zatvaranju Jakuševca: Nije realno da ćemo ostvariti to obećanje

Tomašević o zatvaranju Jakuševca: Nije realno da ćemo ostvariti to obećanje
REALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2023 / 15:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak kako nije realno da će do kraja ovog mandata zatvoriti odlagalište otpada Jakuševac, što je bilo njegovo predizborno obećanje, no poručio je da će to napraviti maksimalno do 2026. godine.

Promijenile su se postavke Europske komisije i odlučeno je da više ne financiraju centar za obradu miješanog otpada, izjavio je Tomašević u Gradskoj skupštini.

Odgovarajući na pitanja o sudbini Jakuševca i njegovoj politici gospodarenja otpadom, zbog koje je jutros ispred Gradske skupštine još jednom prosvjedovala Udruga Resnik, Tomašević je pojasnio da je Gradska uprava prije mjesec dana dobila konačni odgovor da se projekt ne može financirati europskim novcem. a Zagreb projekt ne može financirati sam.

“Zagreb projekt ne može financirati sam. Trebamo krenuti ispočetka i spajati postojeća tri projekta u jedan. Procjene su da to košta između 300 i 400 milijuna eura”, istaknuo je Tomašević.

Naveo je i kako se s Ministarstvom gospodarstva razgovara o mogućnosti korištenja domaćih fondova, budući da se izrađuje Nacionalni plan gospodarenja otpadom, koji će definirati izvore financiranja.

Odbacio je vlastitu odgovornost zbog neostvarivanja predizbornog obećanja te obećao da će se problem Jakuševca riješiti.

Mišljenje vanjskog stručnjaka za Jarun Panoramu platili 32.800 kuna
Upitan zašto ne objavljuje mišljenje vanjskog odvjetničkog društva o projektu izgradnje poslovno-stambenog kompleks Jarun Panorama, Tomašević je rekao kako je taj sadržaj poslovna tajna.

“Nekoliko je zahtjeva upućeno Povjereniku za informiranje, vidjet ćemo koje je njegovo mišljenje”, rekao je i dodao kako se u tom dokumentu navodi svi sve u čemu Grad Zagreb stoji loše u odnosu na investitora.

Javnom objavom ti bi podaci postali dostupni i investitoru, s kojim Grad Zagreb još nije zaključio svoj odnos, a i dalje postoji šanse za sudsku tužbu, rekao je gradonačelnik.

“Investitora smo uspjeli uvjeriti da bi bilo dobro da u sklopu kompleksa izgraditi vrtić. Mi smo, za nešto što je prije bilo odlučeno, kao odgovorna vlast samo sanirali ili djelomično sanirali štetu”, poručio je Tomašević.

Tagovi: Jakuševec, Tomislav Tomašević, Zagreb
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE