GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Mislim da je Bandić gotov, ali isto tako ga ne podcjenjujem

Tomašević: Mislim da je Bandić gotov, ali isto tako ga ne podcjenjujem
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Peđa Grbin rekao je da nema ništa protiv da SDP podrži kandidata koji ne dolazi iz njihove stranke u utrci za gradonačelnika Zagreba.

"Ja nemam nikakav problem da naš zajednički kandidat ne bude iz SDP-a, ako je to sigurno rješenje da s jedne strane maknemo Milana Bandića, da maknemo lopova, a da ne dopustimo kradljivcima iz HDZ-a da dođu na njegovo mjesto“, rekao je Peđa Grbin u Dnevniku Nove TV.

Upitan znači li to da je spreman podržati Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo, Grbin je odgovorio: „Ako je to najbolje rješenje i ako je sigurno da ćemo na tim izborima uspjeti i da ćemo grad Zagreb izvući iz ralja ovih koji ga godinama pljačkaju - zašto ne."

Na ovu izjavu prvi je skočio HDZ. Zaprepašteni su jer ih je Grbin nazvao kradljivcima. Mislili su, kažu, da je drugačiji od prethodnika. Uvrijedio je, tvrdi HDZ-ov Reiner, članove, ali i preko 600 tisuća glasača.

"Mislim da uvrede, koliko god čeznuo gospodin Grbin za tim da postane predsjednik SDP-a, niti njegovim partijskim drugovima, a još manje građanima neće se svidjeti i neće mu donijeti bodove", poručio je HDZ-ov Željko Reiner.

Tomislav Tomašević zahvalio se SDP-ovcima na ponudi. Ali o kandidaturama je, kaže, još prerano govoriti.

"Ne bih se ni na koji način htio miješati u izborni proces unutar SDP-a. Trebaju završiti izbori za sva SDP-ova tijela, i krajem rujna nakon toga svi lijevo od centra vidjeti na koji način da Bandić izgubi Zagreb, a da HDZ ne dobije Zagreb", smatra Tomašević.

Komentirao je i političku sudbinu Milana Bandića. "Mislim da je gotov, ali isto tako ga ne podcjenjujem. I njega će doista trebati pobijediti. I trebat će za to sve resurse i snage staviti na jedan kup, i napraviti to do kraja", smatra Tomislav Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Možemo!, Peđa Grbin, Zagreb je naš!, Restart koalicija, Milan Bandić, Domovinski pokret
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE