GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Izdali smo preko 200 dozvola za boksove

Tomašević: Izdali smo preko 200 dozvola za boksove
BOKSOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2022 / 14:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da je Grad dosad odobrio preko 200 dozvola za tipizirane boksove no postavljeno je samo nekoliko te je ponovio kako se povećava broj odvoza otpada koji se reciklira a smanjuje odvoz miješanog sukladno situaciji na terenu.

"Postoje rokovi isporuke koliko građani čekaju da ih firme od kojih su ih naručili, izrade i postave. Potreban je period prilagodbe i zato još uvijek ne idemo s kaznama", poručio je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare.

Ne smatra porazom to što su postavljena samo tri boksa, ali ni da se prebrzo krenulo s novim modelom jer su odluke usvojene još u veljači.

Iako je prošlo sedam mjeseci, neki se tek sad prijavljuju za postavljanje boksova na javnu površinu, no u 50 posto slučajeva spremnici su vraćeni u smetlarnike ili na zemljište u vlasništvu zgrade, što je i Gradu najdraža opcija jer je cilj što manje boksova na javnim površinama.

Tomašević je rekao da se svi koji žele boksove na javnoj površini trebaju javiti za to do kraja ovog mjeseca.

Odgovarajući na pitanja o smradu s Jakuševca, podsjetio je kako inspekcija stalno izlazi na teren i mjeri se kakvoća zraka, a svi parametri su unutar dozvoljenih granica.

Kako bi se smanjio utjecaj odlagališta na okoliš nabavlja se stroj za pokrivanje kompostana na otvorenom a radi se i na izgradnji kompostane zatvorenog tipa za što bi se mogli povući novci iz EU fondova.

Gradonačelnik i ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić predstavili su 42 nova vozila zagrebačke hitne pomoći na 113. obljetnicu osnivanja zagrebačke hitne pomoći.

Tomašević je rekao kako su u procesu nabave još 24 vozila za sanitetski prijevoz, a do sada je obnovljeno dvije trećine voznog parka za hitnu medicinu.

Rašić je rekao kako je Zagreb u samom vrhu Europe prema dolasku hitne s vremenom dolaska od oko 7,30 minuta, dok u većini europskih gradova hitna dolazi za 13 do 15 minuta.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Jakuševec, boksovi, Zagrebački holding, Boris Sesar, Čistoća Zagreb, Zagrebački električni tramvaj
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE