GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorić: Ovo je apsolutni poraz Plenkovića

Todorić: Ovo je apsolutni poraz Plenkovića
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2024 / 20:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivica Todorić objavio je status na Facebooku i posvetio ga premijeru Andreju Plenkoviću. Tvrdi da je Plenković doživio apsolutni poraz.

U nastavku prenosimo Todorićev status:

"U Hrvatskoj, zemlji u kojoj procesuiranje ne provode tužitelji već i sam premijer i njegove "grupe", onda je pad optužnica u slučaju Agrokor Plenkovićev apsolutni, osobni poraz. Konačna odluka Vrhovnog Suda Republike Hrvatske koja je donesena jučer, ne zahtijeva samo ostavku podobnih tužitelja iz DORH-a, već i samog Plenkovića.

Javnost mora biti upoznata i s imenima tužitelja svih razina koji su namjerno i ciljano u dogovoru s politikom konstruirali i montirali procese protiv mene i mojih suradnika, a to su: glavna Državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i njeni zamjenici Sani Ljubičić, Jurica Ilić, Danijela Paić, Ivan Glavić, Davorka Žagi Mlinarić, Gordana Klarić.

Ove odgovorne osobe i sve druge osobe koje su od 2017. godine do danas radile na predmetima vezanim uz Agrokor trebalo bi udaljiti s radnog mjesta i pokrenuti odgovarajuće stegovne postupke, a potom i istragu, radi utvrđivanja činjenica oko kriminalnog postupanja institucije Državnog odvjetništva.

Potrebno je utvrditi tko je odgovoran za štetu od preko 3 milijuna eura koju su platili porezni obveznici, te tko je odgovoran za brutalno kršenje ljudskih prava i druge štete koje su nastale u ovom postupku.

Da podsjetim, Plenković i njegova grupa Borg početkom 2017. godine započeli su ekstenzivnu medijsku kampanju lažnih informacija - teoriju zavjere protiv kompanije Agrokor i Ivice Todorića osobno, njegove obitelji i suradnika s ciljem neprijateljskog preuzimanja glavne regionalne kompanije Agrokor grupe.

Plenković je potom izvršio politički pritisak na DORH, čiji su se Zamjenici Državnog odvjetnika Sani Ljubičić i drugi povezali s Martinom Dalić, Ivanom Matovinom, grupom Borg i KPMG Hrvatska. Nakon opsežnih istraga i financijske forenzike na koje su potrošeni milijuni eura poreznih obveznika, nisu pronašli nikakve sumnje u protupravna djela moje Uprave Agrokora, pa su počeli konstruirati i montirati.

Danas su njihove zloupotrebe položaja i ovlasti, njihova kaznena djela u sastavu Zločinačkog udruženja razotkrivena", napisao je Todorić.

Podsjetimo, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podigla je početkom siječnja pred Vrhovnim sudom zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju "veliki Agrokor", u kojem je vještačenje poljske podružnice KPMG-a proglašeno nezakonitim.

Taj zahtjev, prema odluci Vrhovnog suda, nije osnovan, objavila je N1 Televizija.

"Vrhovni sud Republike Hrvatske, u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Ivice Todorića i drugih, odlučujući o zahtjevu za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetništva Republike Hrvatske od 21. prosinca 2023., podignutom protiv pravomoćnog rješenja kojeg čine rješenje Županijskog suda u Zagrebu i rješenje Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske od 21. prosinca 2021.", prenijela je N1 Televizija.

Državno odvjetništvo (DORH) u priopćenju je objavilo kako je u zahtjevu riječ o odlukama zagrebačkog Županijskog suda i Visokog kaznenog suda (VKS) te da su pravomoćnim rješenjem iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvojeni izvješće neovisnog stručnjaka KPMG Poljska na engleskom jeziku, izvještaj neovisnog stručnjaka KPMG Poljska na hrvatskom jeziku te dopuna izvješća KPMG Poljska na engleskom i hrvatskom jeziku.

U tužiteljstvu su naveli da je zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut zbog povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

Tagovi: todori, plenković, agrokor, fortenova, dorh
PROČITAJ I OVO
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE