GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko su ekstremisti među svinjogojcima koje nadzire SOA?

Tko su ekstremisti među svinjogojcima koje nadzire SOA?
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2023 / 20:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da su se u prosvjede svinjogojaca nezadovoljnih zbog mjera u borbi protiv afričke svinjske kuge uključili "pripadnici ekstremističke skupine", koje su identificirale sigurnosne službe.

Identitete ekstremista Plenković nije otkrio, no kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, SOA je pod pojačan nadzor stavila Gordana Šabalja i Josipa Juretića. Obojica su jučer bila na prosvjedu u Kutini.

Juretić je jasan i kaže da nije ekstremist te najavljuje kaznene prijave.

'Moram nazvati to jednom perverznom laži premijera Andreja Plenkovića što je uobičajena metoda njegovog difamiranja neistomišljenika', rekao je Josip Juretić i dodao: 'Mislim da je sramotno da čovjek bez karaktera i bez obraza koji je bio dezerter kad je trebalo branit Hrvatsku, proziva časne ljude koji su krvlju stvarali državu'.

I Šebalj odbacuje priču o svom političkom ekstremizmu, u telefonskom razgovoru poručuje i kako je kao hrvatski branitelj apsolutno transparentan.

Podsjetimo, premijer Plenković poručio je danas kako se ne radi o izvornom prosvjedu svinjogojaca, već o političkom prosvjedu u kojem sudjeluje nekoliko političkih stranaka, mahom krajnje desne provenijencije, koje žele dobiti na vidljivosti uoči izbora.

'Jučer smo shvatili da su se u te prosvjede uključili i pripadnici jedne od dviju ekstremističkih skupina koje su identificirale sigurnosne službe. Ključni predstavnici tih ekstremističkih skupina dobivaju prostor u eteru nekoliko televizija s javnom koncesijom ili onih koji djeluju kao da jesu javni, a nisu', rekao je Plenković.

Ocijenio je kako je to ozbiljan novi iskorak i nova dimenzija instrumentalizacije prosvjeda.

'Ljudi koji bi rušili ustavni poredak nasilnim metodama, prema izvješćima Sigurnosno-obavještajne agencije, sada su se uključili kao glasnogovornici ovih istih kvazi-poljoprivrednika i kvazi-svinjogojaca', kazao je Plenković.

Tagovi: ekstremizam, soa, POKROVAC, VUČKOVIĆ, PLENKOVIĆ, SVINJOHOJCI
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE