GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tajna moći Tene Mišetić

Tajna moći Tene Mišetić
POLITIKA I MOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 11:09
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Posljednjih dana se u kontekstu afere vjetroelektrane spominje i Tena Mišetić, bliska suradnica premijera Andreja Plenkovića.

Oni dobro upoznati s načinom funkcioniranja premijerova ureda, ali i Vlade skloni su joj pripisaivati veliku moć koju je stekla prvenstveno na temelju bliskosti s premijerom s kojim je i ranije surađivala. Tako mi je i jedan poduzetnik s kojim sam prije nekoliko dana vodio poslovne razgovore povjerio kako je gospođica Mišetić nezaobilazna ako se želi bilo što "riješiti s premijerom".

A kako je sve krenulo? Premijerova bliska suradnica završila je Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta i stručni je specijalist poslovne ekonomije. Kada je 27. listopada 2016. stupila na dužnost na kojoj se trenutno nalazi, sa Zagrebačke škole su joj čestitali, ističući kako se radi o marljivoj i odličnoj studentici koja je svake godine nagrađivana Dekanovom listom kao izvrsna studentica.

Mišetić je na mjesto zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade došla s mjesta asistentice u Europskom parlamentu. I ondje je pomagala Andreju Plenkoviću koji ju je, nakon što je izabran za premijera, povukao za sobom u Hrvatsku.

Mišetić je i članica HDZ-a, a da je Plenkoviću doista osoba od povjerenja pokazuje i činjenica da ju je dvije godine nakon imenovanja u Uredu predsjednika Vlade postavio i za predstojnicu svog ureda u stranci. Također, poznato je da joj je jedan od političkih mentora, baš kao i Plenkoviću, svemoćni Vladimir Šeks, pa možda i tu treba tražiti razloge percepcije njezine moći u najvišim krugovima.

Oko nje su se spominjale i kontroverze zbog navodnog sukoba interesa za koji ju je prijavio SDP-ov Bojan Glavašević, čija je prijava na kraju ipak odbačena, ali je Povjerenstvo i upozorilo Mišetić da pripazi kada se odlučuje o HT-u.

Potencijalni sukob interesa vidio je u činjenici da su roditelji Tene Mišetić visokopozicionirani u Hrvatskom Telekomu, a ona je radila u vladinu timu koji treba donijeti odluku o poslu ugradnje optičke infrastrukture u Hrvatskoj.

Njezina majka Ariana Bazala – Mišetić direktorica je sektora Ureda predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma, a otac Ivica Mišetić obnaša funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora u HT-u i generalnog tajnika u Atlantic Grupi Emila Tedeschija. Bio je dugogodišnji direktor Croatia Airlinesa.

Pogled na njenu imovinu karticu ne otkriva ništa spektakularno. Mišetić trenutno na svojoj funkciji zarađuje 13.066,99 kuna mjesečno, dok u HDZ-u od rujna 2018., kako stoji u imovinskoj kartici, radi volonterski. U kartici se navodi i kako ima 20 posto poslovnog udjela u omiškoj tvrtki F.M. Facility Management d.o.o. , koji je stekla ulaganjem, ali i prenijela na drugu fizičku osobu. Nekretnina i pokretnina nema te ima tek štednju od 8000 eura.

Tagovi: Tena Mišetić, Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Ivan Mišetić, Hrvatski Telekom, Croatia Airlines, afera vjetroelektrane, Bojan Glavašević
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE