GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sudac Čović objavio popis Kerumovih predmeta u kojima je postupao njegov sud

Sudac Čović objavio popis Kerumovih predmeta u kojima je postupao njegov sud
PREDMETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 09:03
Autor: SEEbiz / N1 info
SPLIT - Silvio Čović, predsjednik splitskog Upravnog suda, jedan je od petorice sudaca koji su prije dva tjedna bili na druženju u konobi Željka Keruma, bivšeg gradonačelnika i aktualnog kandidata za istu funkciju Željka Keruma, objavio je jutros popis svih Kerumovih predmeta u kojima je postupao njegov sud

Čović navodi da je spisak objavio zbog velikog zanimanja medija.

Od osnivanja suda pokrenuto je deset sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum te tvrtke Kruščica i Kerum. Devet predmeta je riješeno, i to tako da je u sedam sporova tužba odbijena kao neosnovana, a u dva usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak nadležnim upravnim tijelima. Trenutačno se na Upravnom sudu u Splitu vodi jedan upravni spor koji je pokrenut 19. siječnja 2021., navodi.

“S obzirom na to da je u upitima stavljen naglasak na sporove vezano za bespravnu gradnju postupanje suca Silvia Čovića u tim vrstama sporova, uvidom u upisnike evidencije ovog suda utvrđeno je da je trgovačko društvo Krušćica d.o.o. pokrenulo 4 (četiri) upravna spora i u svim je odbijen tužbeni zahtjev. Ni u jednom predmetu bespravne gradnje tužitelja “Krušćica” d.o.o. nije postupao sudac Čović, osim u predmetu tužiteljice Fani Kerum, a u kojem je tužba pravomoćno odbijena. Iako se u medijskim napisima to me navodi, radi potpunog i točnog informiranja javnosti, potrebno je navesti da je sudac Silvio Čović 2016. sudio i u sporu tužiteljice Kruščica d.o.o. radi dodjele koncesije na pomorskom dobru.

U tomu je sporu usvojen tužbeni zahtjev i predmet vraćen na ponovni postupak, a novodoneseno rješenje bilo je predmetom drugog spora pred ovim sudom u kojem nije sudio sudac Silvio Čović”, stoji u priopćenju Suda.

“Sudac Čović, osim u navedenim predmetima, nije sudio, a niti je trenutačno zadužen za ijedan predmet u kojem bi sudjelovao gospodin Željko Kerum ili s njim povezana fizička ili pravna osoba. S obzirom na medijske insinuacije da sudac Čović koristeći položaj predsjednika suda, izravno utječe na dodjelu predmeta sucima u rad, pojašnjava se da se na svim upravnim sudovima predmeti dodjeljuju ručno prema Sudskom poslovniku. Upravni sud u Splitu je na inicijativu predsjednika suda Silvija Čovića, dva puta, ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta u upravnim sudovima od nadležnog Ministarstva pravosuđa, a što proizlazi iz službenih dopisa iz 2013. i 2017. koji su sastavni dio ovoga priopćenja”, navode još iz Suda.

Tagovi: Silvio Čović, Željko Kerum, Krušćica d.o.o., Fani Kerum, Kerumov dernek
PROČITAJ I OVO
Ruske i proruske snage ušle u Lisičansk
RAT U UKRAJINI
Ruske i proruske snage ušle u Lisičansk
MOSKVA - Ruske i proruske snage ušle su u subotu u Lisičansk te se u tom gradu, nedaleko od Sjeverodonecka, vode ulične borbe, objavili su separatisti.
Tomašević pozitivan na koronu
VIRUS
Tomašević pozitivan na koronu
ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević dobio je u subotu poslijepodne pozitivan nalaz PCR testa na covid-19, ima lakše simptome te će sljedećih dana raditi od kuće, priopćeno je u subotu iz gradonačelnikova ureda.
U Hrvatskoj 1.087 nova slučajeva korone, umrla jedna osoba
KORONA
U Hrvatskoj 1.087 nova slučajeva korone, umrla jedna osoba
ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.087 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.
Putin smijenio niz generala, postavio novog zapovjednika koji vodi invaziju na Ukrajinu
SMJENE
Putin smijenio niz generala, postavio novog zapovjednika koji vodi invaziju na Ukrajinu
KIJEV - Britansko ministarstvo obrane priopćilo je u subotu da je Rusija ovog mjeseca vjerojatno povukla nekoliko generala s ključnih zapovjednih pozicija u ukrajinskom sukobu.
Johnson: Bojim se da će Ukrajina biti prisiljena sklopiti loš mir
STRAHOVI
Johnson: Bojim se da će Ukrajina biti prisiljena sklopiti loš mir
KIGALI - Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u subotu kako se boji da bi se Ukrajina mogla suočiti s pritiskom da dogovori mirovni sporazum s Rusijom koji nije u njezinom interesu - zbog gospodarskih posljedica rata u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE