GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stožer objavio: 19 novooboljelih u Hrvatskoj

Stožer objavio: 19 novooboljelih u Hrvatskoj
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2020 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

U Zagrebu je sedam novih slučajeva. šest potvrđenih novih slučajeva je u Splitu, dva u Osijeku, jedan u Zagrebačkoj županiji, jedan u Dubrovniku, a jedan novi slučaj potvrđen je i u Brodsko-posavskoj županiji.

U današnje priopćenje uključen je 12. slučaj jučer koji nije ušao u jučerašnju statistiku Nacionalnog stožera pa je zato broj novooboljelih koji je objavio Stožer 19.

Priopćenje Nacionalnog stožera prenosimo u cijelosti.

"19 novooboljelih u posljednja 24 sata. Oboljeli su iz Primorsko-goranske ž. (1), Zagrebačke ž. (1), Grada Zagreba (6), Splitsko-dalmatinske ž. (7), Osječko-baranjske ž. (2), Brodsko-posavske ž. (1) te Šibensko-kninske ž. (1)

Do sada je testirano 72202 osoba, od toga 388 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 8 osoba. Nema pacijenata na respiratoru. Ukupan broj ozdravljenih je 2142.", priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Što se tiče novozaraženih u Zagrebu, dvoje su novi importirani slučajevi iz inozemstva, jedan je novi iz Instituta Hrvoje Požar u kojem je prije nekoliko dana izbilo žarište koronavirus, a ostali novi slučajevi su kontakti prethodno oboljelih.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji radi se o osobi koja ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu.

U Osječko-baranjskoj županiji novozaražene su dvije osobe koje su boravile u Srbiji i imaju blage simptome, a petero njihovih kontakata stavljeno je u samoizolaciju.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji petero novozaraženih je iz Solina, a jedna osoba iz Splita. Riječ je o kućnome kontaktu zaraženog dječaka. Pet osoba je iz Solina, a je li to novo žarište, za Dnevnik u podne HTV-a prokomentirala je Željka Karin, ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

"Ne možemo reći da imamo novo žarište, ali imamo veći broj oboljelih u Solinu. Međutim, to su sve kućni kontakti oboljele osobe koja je bila u BiH, tako da je epidemiološka situacija zasad pod kontrolom. Naravno, mi sada obrađujemo sve kontakte oboljelih iz te obitelji", kazala je.

Je li obrada kontakata zaražene osobe čarobna formula za sprječavanje širenja virusa? Epidemiolozi uvijek postupaju po stručnim smjernicama, međutim situacija se uvijek procjenjuje individualno, odgovara Karin.

"Kao što se ranije na Braču procijenilo, tako se i ovdje sada procijenilo da se ide široko, s obzirom na to da duži period nismo imali novooboljelih i s obzirom na to da se radi o importiranim slučajevima", odgovara Karin.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo za socijalnu politiku preporučuju da na području Splitsko-dalmatinske županije i Grada Zagreba do daljnjega budu zabranjeni posjeti domovima za starije te da korisnici domova ne odlaze kući. Preporučuju i da do daljnjega budu ukinuti posjeti korisnicima smještaja u sustavu socijalne skrbi te da se i njima ukinu odlasci kući.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
OBJAŠNJENJE
Mario Radić objasnio zašto neće biti dio Vlade
ZAGREB - "Promet PPD-a pada jer će, kako sam ja čuo iz određenih krugova, Vujnovac jedan dio poslovanja preseliti iz Hrvatske u Švicarsku."
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
SPORAZUM
HDZ i Domovinski pokret potpisali koalicijski Sporazum
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisali su u četvrtak, mjesec dana od izbora, u Saboru koalicijski Sporazum koji definira suradnju između ove dvije stranke u budućoj vlasti.
Grmoja: Nešto je opako puklo u Domovinskom pokretu
OCJENE
Grmoja: Nešto je opako puklo u Domovinskom pokretu
ZAGREB - Zastupnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u četvrtak kako od ovog saziva Sabora očekuje da napravi nešto po pitanju demografije referirajući se na činjenicu da DP-ov Mario Radić ipak neće biti u Vladi.
Plenković: Finaliziramo najsitnije detalje programa nove Vlade
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Finaliziramo najsitnije detalje programa nove Vlade
ZAGREB - Nakon što je konstituiran 11. saziv Hrvatskog sabora, mandatar za sastav nove Vlade Andrej Plenković u četvrtak je poručio da se radi na finalizaciji najsitnijih detalja programa Vlade koji se usuglašava sa svim partnerima te vjeruje da će sve biti kako treba.
Xi Jinping i Putin najavili suradnju na preporodu dviju zemalja
KINA-RUSIJA
Xi Jinping i Putin najavili suradnju na preporodu dviju zemalja
PEKING - Kineski predsjednik Xi Jinping na dan susreta s ruskim kolegom Vladimirom Putinom najavio je suradnju na „preporodu” dviju zemalja, poručivši da će Peking „uvijek biti dobar partner” Rusiji, a ruski predsjednik kineskom kolegi kazao je kako je njihova suradnja faktor stabilnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE