GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stožer: Ako se nastavi situacija u Italiji, uvest ćemo strože mjere

Stožer: Ako se nastavi situacija u Italiji, uvest ćemo strože mjere
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U 16 sati započela je redovita konferencija Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu na kojem se izvještava o situaciji s koronavirusom.

"Zbog trenutne epidemoploške situacije u Italiji, apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih mjera prevencije vezano uz pranje ruku. U ovim promjenjivim okolnostima koje bilježimo iz sata u sat, mijenja se sve. Od poslodavaca zahtjevamo da se strogo prdržavaju mjera. Razmotrit će se i o uvođenju paketa preventivnih mjera koje bi zahvatilo sve osobe koje se vraćaju iz tih područja", kazala je Maja Grba Bujević, voditeljica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

"Mi apeliramo na građane i poslodavce da se drže uputa koje su objavljene i na internetskim stranicama stožera", dodao je Bujević.

Predstavnica Crvenog križa potom je pojasnila uputa i letak o pranju ruka koji je izdao Crveni križ. "Možda će se nekim građanima to činiti neobično, no pranje ruku je prva i osnovna preventivna mjera u svrhu sprječavanja širenja bolesti. Pranje ruku se mora činiti pravilno, mora se raditi redovito i češće u ovoj situaciji. Ruke se brišu s papirnatim ručnikom koji se nakon toga odlaže u otpad. Letak je napravljen u cilju zaštite građana. Dostupan je na mrežnim stranicama stožera za Civilnu zaštitu. U slobodnom je printu i raspodjeli svima onima kojima je potreban", kazala je.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić kazala je pak kako nema nekih većih novosti.

"Nemamo danas niti jednog pozitivnog. Urađeno je dosad 206, uzoraka, 1o je u testiranju i imamo nekih 5-6 u najavi. Bolesnici koji su zasad hospitalizirani, oni su dobro. Dvoje prvih iz Rijeke imaju temperaturu još uvijek, ostali su dobro", istaknula je Markotić.

"Situacija s Italijom nije dobra. Bolest se eksponencijalno širi. Ukoliko se bolest nastavi širti tako brzo progresijom mi ćemo biti prisiljeni uvesti i neke strože mjere. O tome se dnevno diskutira na našem kriznom stožeru", istaknuo je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capek.

Na konferenciji za novinare apelirano je na poslodavce da se pridržavaju mjera, a ministar Božinović je rekao kako računaju na svijest i savjest i poslodavca i građana.

Tagovi: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu, Maja Grba Bujević, koronavirus, Alemka Markotić,
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE