GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srpska opozicija želi provaliti u zgradu Skupštine Beograda

Srpska opozicija želi provaliti u zgradu Skupštine Beograda
NEREDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2023 / 20:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD -  Tisuće ljudi okupile su se večeras na sedmom prosvjedu poslije izbora održanih u Srbiji 17. prosinca, za koje oporba tvrdi da su pokradeni i traži poništavanje.

Skupina prosvjednika, predvođena Srđanom Milivojevićem i Vladimirom Obradovićem s liste "Srbija protiv nasilja", pokušala je nasilno ući u Skupštinu Beograda. Razbijeno je staklo na ulaznim vratima i okna na bočnim prozorima.

Vučić je ranije danas odbacio prigovore i optužbe da su izbori 17. prosinca bili neregularni i pokradeni, nazivajući oporbu "lažljivcima" i najavio konstituiranje parlamenta do kraja siječnja, a nove vlade u veljači, ali nije isključio mogućnost ponavljanja izbora u Beogradu.

Podsjetimo, opozicija i studenti prosvjeduju već nekoliko dana ispred zgrade RIK-a, a potpredsjednica SSP-a Marinika Tepić već sedam dana zaredom štrajka glađu. Njoj se u štrajku pridružilo još šestero bivših poslanika i predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja.

Pri pokušaju ulaska u zgradu razbijeno je staklo na ulaznim vratima te dva bočna prozora. S unutarnje strane vrata su policijske snage s opremom za razbijanje demonstracija, štitovima i kacigama koje sprečavaju masu da uđe. Jedan od zaštitara prethodno je od prosvjednika zatražio da se sklone i upozorio ih da čine "kazneno djelo".

Uz skandiranje "ulazi, ulazi" i "izlazite napolje" iz mase se čuju psovke upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Čelnici oporbene koalicije pozvali su građane da im se pridruže. Policija je u potpunosti blokirala ulazak u Skupštinu grada, a bačen je i suzavac s prozora, javlja Nova.rs.

Potpredsjednik Demokratske stranke Srđan Milivojević pozvao je policiju, koja leđima i štitovima drži vrata, da izađe iz Skupštine i da "stane na stranu naroda".

Predstavnik ministarstva unutarnjih poslova, koji je došao ispred ulaza, rekao je predstavnicima liste Srbija protiv nasilja da "nasilni ulazak nije moguć i da je to kazneno djelo".

Tagovi: bEOGRAD, SKUPŠTINA, SRBIJA
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE