GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snježna oluja izazvala kaos u Danskoj i Švedskoj

Snježna oluja izazvala kaos u Danskoj i Švedskoj
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2024 / 18:23
Autor: SEEbiz / H

STOCKHOLM - Tisuće ljudi ostale su zaglavljene u svojim automobilima u četvrtak ujutro zbog snježne oluje u Danskoj i Švedskoj, objavile su novinske agencije dviju zemalja.

U Danskoj se prometna gužva na autocesti E45 oko Aarhusa i Randersa povremeno protezala do 30 kilometara, izvijestila je novinska agencija Ritzau.

Mnoga su vozila stajala više od 20 sati. Prometna gužva nastala je zbog sudara kamiona u srijedu. Do četvrtka smanjila se samo nekoliko kilometara.

Danska policija zbog loših vremenskih uvjeta pozvala je vozače u tom području da ostave parkirane automobile.

Zbog snježne oluje u nekim dijelovima zemlje vlakovi ne prometuju od srijede. Ponovno su počeli voziti u četvrtak u vrijeme ručka, premda neki kasne.

Na jugu Švedske više od 1000 automobila zaglavljeno je u snijegu na autocesti E22 između Horbyja i Kristianstada u četvrtak, izvijestila je novinska agencija TT. Prema švedskoj prometnoj upravi očekuje se da će se autocesta otvoriti u petak.

Spasioci su najprije oslobađali automobile iz snijega nakon čega su počeli evakuirati ljude iz kamiona i automobila u kasnim jutarnjim satima, javlja agencija TT.

U Danskoj je na nekim mjestima u četvrtak palo do 50 centimetra snijega. Prema danskom meteorološkom institutu to je najveća snježna oluja u 13 godina. Na jugoistoku zemlje zbog velike količine kiše prijete poplave.

U Švedskoj su gotovo u cijeloj zemlji temperature ispod nule. U Kvikkjokk-Arrenjarki u Laponiji izmjereno je minus 43 stupnja Celzijeva.

Tagovi: danska, švedska, snijeg
PROČITAJ I OVO
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE