GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg zatrpao Bavarsku, stali vlakovi, otkazani letovi...

Snijeg zatrpao Bavarsku, stali vlakovi, otkazani letovi...
ZIMSKE RADOSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2023 / 12:21
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Zima je u Njemačku stigla na velika vrata. Sjever zemlje se probudio okovan ledom, a na jugu, na područje Bavarske u vrlo kratkom vremenu palo je 20-ak centimetara snijega. Najavljen je i nastavak snježnih padalina, piše Bild.

Obilne snježne padaline dovele su do značajnih poteškoća u prometu u Bavarskoj.

Zračne luke u Münchenu su obustavile letove, a došlo je i do prekida u željezničkom prometu jer je zaustavljen međugradski promet na širem području Münchena.

Policija u Münchenu savjetuje građanima da ne izlaze s autima na cestu osim u slučaju prijeke potrebe. Svi automobili trebaju biti opremljeni zimskim gumama, a vozači trebaju prilagoditi brzinu vožnje i paziti na razmak.

S obzirom na obilne snježne padaline, stanje u prometu je ‘iznimno zahtjevno‘, a zimske službe daju sve od sebe da očiste prometnice. No to je vrlo teško iz snijeg koji konstantno pada.

Zbog stalnog snježnog kaosa diljem Bavarske - a posebno u Münchenu - otkazana je nogometna utakmica između Bayerna i Union Berlina, Utakmica je bila na rasporedu ove subote u 15.30 sati.

U Münchenu je ukinut sav lokalni javni prijevoz osim podzemne željeznice. Zbog obilnog snijega vozila za čišćenje snijega su na cestama, dok autobusi i tramvaji stoje.

Očekuje se da će letovi u zračnoj luci München biti obustavljeni najmanje do 12 sati zbog jakih snježnih padalina. Do sada je otkazano između 320 i 760 planiranih letova.

Prognostičari su najavili nove padaline, a moglo bi pasti čak 25 cm novog snijega.

Tagovi: Bavarska, munchen, snijeg
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE