GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg zameo istočni dio SAD-a, dodatno otežavajući prometni kaos

Snijeg zameo istočni dio SAD-a, dodatno otežavajući prometni kaos
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2022 / 08:07
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Nakon blagdanskog tjedna obilježenog otkazivanjima letova i rekordnim porastom broja slučajeva covida-19, snažna zimska snježna oluja u ponedjeljak je dodatno poremetila američki prometni sektor, zatvorila urede saveznih vlasti i zaustavila život u Washingtonu.

Snježna oluja zadala je neočekivano žestok udarac i čini se da je većinu američkog glavnog grada zatekla nespremnu za do 23 centimetara snijega, privremeno zarobivši američkog predsjednika Joea Bidena u zrakoplovu Air Force One.

Mnogi Amerikanci pokušavaju se vratiti kući nakon božićnih i novogodišnjih blagdana i suočeni su s tisućama letova otkazanih zbog lošeg vremena i problema s osobljem u zrakoplovnim tvrtkama za koje je dijelom krivo sve brže širenje zaraze koronavirusom među posadama zrakoplova.

Prvi radni dan 2022. donio je više od 4900 otkazanih letova u cijelom svijetu, među kojima je 3173 leta unutar SAD-a, te međunarodnih prema i iz SAD-a, prema web stranici za praćenje letova FlightAware.

Ta otkazivanja -- zajedno sa 6775 kašnjenja letova u SAD-u u ponedjeljak pogoršala su jad onih koji su se vraćali s praznika.

Loše vrijeme koje je pogodilo središnji dio američke istočne obale izazvalo je najveće poremećaje u glavnom gradu i susjednim državama Marylandu i Virginiji, gdje napadalo i do 30 centimetara snijega.

Meteorolozi su naveli da se radi o najvećoj snježnoj oluji u tom području u najmanje dvije godine.

"Ovo je puno snijega", rekla je gradonačelnica Washingtona Muriel Bowser.

U gradu su se srušili dalekovodi i drveće, američki Senat odgodio je glasovanje, a zdravstvene službe otkazale su testiranje na koronavirus.

“Ako nije apsolutno neophodno da izlazite, ostanite kod kuće i sklanjajte se s cesta”, upozorila je.

Škole su zbog nevremena bile zatvorene.

Sam Biden bio je neko vrijeme zarobljen u predsjedničkom zrakoplovu nakon slijetanja u bazu Andrews blizu Washingtona, a iskrcavanje je odgođeno za pola sata kako bi se pista mogla očistiti.

Tijekom blagdanskog vikenda zračne luke u Chicagu i Atlanti, kao i u Denveru, Detroitu, Houstonu i Newarku otkazale su mnoge letove, a do ponedjeljka većinu letova otkazali su aerodromi u New Yorku, Washingtonu i Baltimoreu.

Tagovi: snijeg na istoku SAD-a, Baltimore
PROČITAJ I OVO
Osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab povlači se s izvršne funkcije
POVLAČENJE
Osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab povlači se s izvršne funkcije
DAVOS - Svjetski ekonomski forum potvrdio je u utorak da se osnivač Klaus Schwab udaljava od svakodnevnog upravljanja organizacijom nakon više od 50 godina na čelu.
Izvor bliski HDZ-u: Plenković će ipak u Bruxelles
NESLUŽBENO
Izvor bliski HDZ-u: Plenković će ipak u Bruxelles
ZAGREB - Izvori bliski vrhu HDZ-a i Vlade zgroženi su što će u Vladi i dalje sjediti Marija Vučković, Radovan Fuchs, Vili Beroš i Gordan Grlić Radman i imaju objašnjenje za to.
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
U ZATVORU
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
ZAGREB - Prijateljica Josipe Pleslić ex Rimac, Anna Marija Radić privedena je jučer navečer u zatvor u Zagrebu, doznaje N1.
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
TRAGEDIJA
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
LONDON - Jedna je osoba poginula, a više od 30 je ozlijeđeno na letu iz Londona u Singapur koji su pogodile snažne turbulencije, javila je zrakoplovna kompanija, prenosi BBC.
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAHTJEVI
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAGREB - Domovinski pokret će na prvom koalicijskom sastanku s HDZ-om i ostalim partnerima tražiti da se napravi rebalans proračuna kako bi mogli u svojim ministarstvima početi uvoditi svoje mjere koje su obećavali prije izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE