GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg u Sloveniji, dio Ljubljane ostao bez struje

Snijeg u Sloveniji, dio Ljubljane ostao bez struje
ZIMSKI UVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2024 / 23:40
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA- Slovenijom prolazi izrazito hladna fronta pa je veći dio zemlje već zahvatila oborina. Snježna granica spustit će se dosta nisko, čak do 600 metara nadmorske visine, a ponegdje na sjeveru već pada snijeg.

“Oborine su se sa sjeverozapada zemlje proširile prema unutrašnjosti i već zahvatile veći dio zemlje. Ima nevremena s pljuskovima, tučom i jakim udarima vjetra”, rekla je za N1 Sloveniju Eva Bezek, meteorologinja Agencije za zaštitu okoliša (Arso).

U Planici, koja će u nedjelju ponovno ugostiti tisuće navijača, može pasti i do deset centimetara snijega, a u višim predjelima i više.

Meteorolog Arsa Blaž Šter je večerašnji vremenski poremećaj nazvao “šiljastom” hladnom frontom. Oborine će do jutra prestati pa bi nedjelja u Sloveniji trebala biti sunčana i maglovita ujutro, no poslijepodne je još moguć poneki pljusak ili grmljavina.

Nevrijeme s jakim udarima vjetra zahvatilo je i Ljubljanu gdje je više od 4000 korisnika ostalo bez struje. U Ljubljani je najbrži udar vjetra dosezao 95 kilometara na sat, dok je na Trojanama brzina premašila 100 kilometara na sat, objavila je Agencija za okoliš (Arso) na Facebooku.

Nevrijeme je zahvatilo i sjeverne dijelove Hrvatske. U Zagrebu je zabilježen jak pljusak s grmljavinom.

Kako je objavila stranica Neverin na Facebooku, fronta se brzo širi na jug, trenutno imamo dosta grmljavinske aktivnosti u središnjoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru se očekuje i konkretniji snijeg tijekom noći.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) najavljuju promjenjivo oblačnu nedjelju sa sunčanim razdobljima. Ponegdje se očekuje kiša, većinom na Jadranu te lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice susnježica i snijeg, uglavnom u noći i ujutro.

Najniža jutarnja temperatura od 0 do 6, na Jadranu 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na Jadranu 14 i 19 °C, javlja DHMZ.

Tagovi: ZIMA, SLOVENIJA, LJUBLJANA
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE