GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg izazvao prometni kolaps u Njemačkoj

Snijeg izazvao prometni kolaps u Njemačkoj
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 22:06
Autor: SEEbiz
BERLIN - Promet u Njemačkoj već je dva dana u zastoju zbog nanosa snijega i ledene kiše. Autoceste su zatrpane, a željezničke i zračne linije otkazane. S teškom vremenskom situacijom bori se i sjever kontinenta.

U zračnoj luci u Frankfurtu jutros je otkazano više od 300 od 1000 planiranih dolazaka i polazaka, rekao je glasnogovornik.

Snijeg i led okovali su prometnice u središnjoj Njemačkoj, a ledena kiša pješačke je staze pretvorila u klizališta. Stotine vozila zaglavile su na autocestama u pokrajinama Hessen i Porajnje. Crveni križ vozačima je dijelio pokrivače i tople napitke.

"Ljudi kojima smo pomagali ovdje su više od sedam sati. Zatrpani u snijegu, postali su očajni pa im mnogo znači kada dobiju šalicu vrućeg čaja ili kave. Vozačima kamiona lakše je utoliko što imaju krevete i pomoćno grijanje", kazao je Pascal Hassel iz njemačkoj Crvenog križa, prenosi HRT.

Osim cestovnog, poremećeni su i željeznički te zračni promet. Zbog ledene kiše sinoć su otkazane stotine letova iz Zračne luke Frankfurt. Danas je mali broj zrakoplova ipak uspio poletjeti.

"Nakon jučerašnjeg masovnog otkazivanja letova stanje se danas donekle normaliziralo. Tijekom noći pao je snijeg pa naše zimske službe čiste piste. Sada možemo povećati broj slijetanja i polijetanja", kazao je Jürgen Harrer, glasnogovornik Zračne luke Frankfurt.

Snježna oluja pomela je i skandinavsku regiju. U Oslu, glavnom gradu Norveške, zračna luka privremeno je zatvorena jer piloti od nanosa snijega ne vide pistu.

S poremećajima u prometu bore se i dijelovi Francuske. Zbog loših vremenskih uvjeta izdano je narančasto upozorenje u 25 departmana. Snježni prekrivač zabijelio je francusku prijestolnicu.

Tagovi: njemačka, snijeg, promet, kaos
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE