GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snage Wagnera ušle u Rostov, Prigožin najavljuje obračun s vojnim vrhom

Snage Wagnera ušle u Rostov, Prigožin najavljuje obračun s vojnim vrhom
ORUŽANA POBUNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 07:47
Autor: SEEbiz / N1 info
ROSTOV - Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner, optužio je u petak rusku vojsku za "uništenje" njegovih boraca i obećao osvetiti se ruskom vojnom vrhu, nakon čega je ruska obavještajna služba FSB započela kazneni postupak protiv njega zbog poziva na oružanu pobunu.

Ruska obavještajna služba FSB započela je kazneni postupak protiv Prigožina zbog poziva na oružanu pobunu, objavila je ruska novinska agencija TASS u petak, citiravši nacionalni protuteroristički odbor.

Najnovije fotografije na agencijama pokazuju da su plaćenici Wagner grupe raspoređeni na ulicama ruskog Rostova.

Šef plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin poručio je u subotu da su njegovi borci i on spremni umrijeti za domovinu i oslobađanje ruskog naroda od aktualnog vojnog vodstva.

"Spremni smo umrijeti, svih nas 25.000", rekao je Prigožin u novoj audio poruci na Telegramu.

"Zato što ginemo za domovinu, ginemo za ruski narod kojeg se mora osloboditi od onih koji bombardiraju civilno stanovništvo", naglasio je šef Wagnera koji je u osvetničkom pohodu na ruski vojni vrh.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin, koji je u pohodu na osvetu protiv ruske vojske, objavio je u subotu u novoj audio poruci na Telegramu da su njegove snage oborile ruski vojni helikopter.

"Kad je helikopter otvorio vatru na kolonu civila, oborile su ga Wagnerove jedinice", rekao je Prigožin u audio poruci, ali nije otkrio gdje se to navodno dogodilo. AFP nije mogao provjeriti Prigožinovu tvrdnju.

Guverner ruske regije Rostov, koja graniči s Ukrajinom na istoku, pozvao je stanovnike da ostanu u svojim domovima, objavio je u subotu BBC nakon što je Prigožin sa svojim borcima rekao da je prešao iz Ukrajine u Rusiju.

"Trenutačna situacija zahtijeva maksimalnu koncentraciju svih snaga za održavanje reda", napisao je Vasilij Golubev na Telegramu.

"Molim sve za smirenost i ne napuštajte domove bez potrebe", rekao je Golubev. U gradu Rostovu na Donu već su raspoređena vojna vozila.

Ubrzo je uslijedio Prigožinov odgovor. Borci i ja "uništit ćemo sve koji nam stanu na put", rekao je Prigožin u audio objavi na Telegramu i dodao da su ušli u južni ruski grad Rostov.

Šef Wagnera naglasio je da su spremni ići "do kraja" protiv ruske vojske.

Tagovi: Wagner grupa, ruska vojska, rat u Ukrajini, Rostov, Jevgenij Prigožin
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE