GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija u četvrtak nakon šest tjedana otvara granice općina

Slovenija u četvrtak nakon šest tjedana otvara granice općina
OPĆINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 22:11
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Odluka slovenske vlade o zabrani kretanja izvan matičnih općina, uvedena 18. ožujka, od četvrtka prestaje vrijediti, objavio je u srijedu navečer premijer Janez Janša i najavio nova popuštanja mjera.

"Vlada s četvrtkom ukida opće ograničenje kretanja samo na područje općine, a u ponedjeljak će slijediti i postupno pokretanje brojnih aktivnosti koje se mogu obavljati uz pridržavanje mjera zdravstvene struke", napisao je premijer Janša u poruci na Twitteru nakon sjednice vlade.

"Masovni događaji s velikim brojem ljudi vjerojatno neće biti mogući sve dok se ne otkrije i ne počne koristiti cjepivo ili lijek za Covid-19", naveo je-

U posebnoj video-poruci premijer je rekao da će do popuštanja nekih drugih restrikcija doći "sljedećih tjedana i mjeseci".

To su po njegovim riječima omogućili dobri rezultati sprječavanja širenja epidemije i brzo donošenje zakona za pomoć građanima i gospodarstvu u suočavanju s koronakrizom.

Zbog toga će Slovenija od krize izazvane pandemijom imati manje štete nego neke druge države, ocijenio je Janša.

"Podaci mjerodavnih ustanova pokazuju da se je broj aktivno inficiranih novim koronavirusom smanjio do te mjere da možemo donijeti plan postupnog ukidanja restrikcija u predvdivoj budućnosti", naveo je Janša.

Najavio je da će pojedinosti plana otvaranja javnog života i ekonomije vlada detaljnije objasniti u četvrtak na konferenciji za novinare.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, covid-19, Janez Janša
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE