GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slavonski Brod: Više privedenih zbog tučnjave, 24-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo

Slavonski Brod: Više privedenih zbog tučnjave, 24-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2022 / 18:00
Autor: SEEbiz / H
SLAVONSKI BROD - Policija je u Slavonskom Brodu privela nekoliko osoba zbog tučnjave u središtu grada u subotu popodne, među kojima je 24-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo teške tjelesne ozljede 21- godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć u bolnici, priopćeno je u nedjelju.

Brodsko-posavska policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti tučnjave više osoba na Šetalištu braće Radić, te na podnošenju odgovarajućih prijava, naveli su danas iz Policijske uprave.

Dojava o tučnjavi više osoba u užem središtu grada zaprimljena je jučer oko 15,15 sati, a policija je ondje zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen, uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja 'javnog reda i mira', a nad njim slijedi i daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo 'sudjelovanja u tučnjavi'.

"Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi s teškom tjelesnom ozlijedom 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „teškt tjelesnt ozljedt“, te nad njim traje kriminalističko istraživanje", priopćeno je iz PU brodsko-posavske.

Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba - u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, dodaje se.

Nastavlja se istraga i utvrđivanje činjenica

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava, ističu iz brodsko-posavske PU.

Video snimka jučerašnje tučnjave u središtu Slavonskog Broda, na Šetalištu braće Radić, u kojoj je sudjelovalo više osoba, ubrzo je objavljena na društvenim mrežama i i lokalnom portalu, a dio "komentarora" je jednog od sudionika "identificirao" kao djelatnu vojnu osobu. Na snimku se vidi kako na cesti leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu, a prema navodima na društvenim mrežama, riječ je o vojnoj osobi.

Vezano za neslužbene informacije da je u tučnjavi sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstva obrane jučer su odmah najoštrije osudili incident.

"Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH", priopćeno je jučer iz MORH-a.

Tagovi: Slavonski Brod, tučnjava u Slavonskom Brodu
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE