GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škaro mora u zatvor zbog silovanja

Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 14:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.

Osvajač brončane olimpijske medalje u boksu iz Seula 1988. i bivši saborski zastupnik osuđen je na velikogoričkom Županijskom sudu 29. ožujka.

Visoki kazneni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika i optuženika, te je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici. Time je optuženik pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci, navodi se u kratkom priopćenju Visokog kaznenog suda, koji je objavio tu odluku ne navodeći identitet okrivljenika.

Škaro je 29. ožujka prošle godine nepravomoćno osuđen na velikogoričkom Županijskom sudu zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget. Sve to događalo se tijekom lipnja i kolovoza 2019. godine u prostorijama AK Siget, s čijeg je čela odstupio. Osim što je osuđen na jedinstvenu kaznu od 2,5 godine zatvora, Škari bilo naloženo plaćanje 3878 eura sudskih troškova, a u kaznu mu je bilo uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 4. rujna do 24. listopada 2019. godine.

Škaro je bio uhićen na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH, nakon što ga je žrtva prijavila policiji. Tijekom suđenja bilo je održano 15 ročišta, a Škaro je negirao navode optužbe na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost. Za potrebe postupka vještačio se i DNK s haljine žrtve na čijem je gornjem obrubu i patentnom zatvaraču, osim DNK žrtve, nađen i Škarin DNK, a njegov DNK nađen je i na donjem obrubu haljine. Suđenje Škari počelo je 21. rujna 2020. godine.

Sasvim je izvjesno da Damir Škaro s obzirom na to da mu je izrečena kazna manja od pet godina neće odmah morati na odsluženje kazne.

Tagovi: škaro, silovanje, boks
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE