GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil prema Istočnom kineskom moru

Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil prema Istočnom kineskom moru
PROJEKTIL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2024 / 08:22
Autor: SEEbiz
SEUL - Skeverna Koreja ispalila je danas balistički projektil sa svoje istočne obale, nekoliko dana nakon topničkih vježbi bojevim streljivom koje je organizirao Pjongjang u blizini pomorske granice s Južnom Korejom, priopćio je Seul.

"Sjeverna Koreja ispalila je neidentificirani balistički projektil prema Istočnom moru", rekao je u priopćenju načelnik glavnog stožera Južne Koreje. U srijedu je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un opisao Južnu Koreju kao "glavnog neprijatelja" zemlje.

Japanska obalna straža rekla je da se radi o "objektu, potencijalno balističkom projektilu, lansiranom iz Sjeverne Koreje", pozivajući se na informacije ministarstva obrane te zemlje i zatražila od brodova da budu oprezni. Zadnja raketa koju je Sjeverna Koreja lansirala 18. prosinca bila je raketa klase Hwasong-18, najnaprednija koju ima, i ispaljena je u Japansko more.

"Konačno je došao povijesni trenutak kada bismo (Južnu Koreju) trebali definirati kao državu koja je najviše neprijateljski raspoložena prema (Sjevemoj Koreji)”, rekao je Kim, nazivajući Južnu Koreju “našim glavnim neprijateljem”.

“Komentari označavaju promjenu u politici Sjeverne Koreje i nagovještavaju da će Pjongjang zauzeti čvršći stav u budućnosti, kažu analitičari. Prošle je godine Sjeverna Koreja status nuklearne sile upisala u svoj ustav i ispalila nekoliko interkontinentalnih balističkih projektila, kršeći rezolucije UN-a. Napetosti na Korejskom poluotoku rastu nakon što je Pjongjang u studenom lansirao prvi vojni špijunski satelit.

U prosincu je Sjeverna Koreja rekla da je testirala svoju najnoviju interkontinentalnu balističku raketu kako bi procijenila ratnu spremnost svojih nuklearnih snaga u svjetlu rastućeg neprijateljstva sa SAD-om. Washington i njegovi saveznici istodobno počeli su upravljati sustavom za razmjenu podataka o projektilima u stvarnom vremenu.

Tagovi: Sjeverna Koreja, PROJEKTIL
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE