GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SIPA privela Zorana Mamića

SIPA privela Zorana Mamića
PRIVOĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 08:54
Autor: SEEbiz
MEĐUGORJE - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su priveli Zorana Mamića za kojim je zagrebački Interpol nedavno raspisao međunarodnu tjeralicu, javlja Klix.ba.

Iako iz SIPA-e nisu mogli komentirati ovaj slučaj, Klix.ba doznaje da je Mamić priveden jutros u Međugorju i da je već na putu za Sud BiH gdje će mu biti održano ročište.

Prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi esktradicioni sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje.

Ukoliko ima validne dokumente o posjedovanju bh. državljanstva, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

U slučaju da je Hrvatska raspisala potjernicu za osobom koja nema državljanstvo BiH, slučaj bi išao prema Ministarstvu pravde BiH i Republika Hrvatska bi tada imala rok od 40 dana da BiH, odnosno Ministarstvu pravde, dostavi potrebnu dokumentaciju za ekstradiciju hrvatskog državljanina. Tada bi ministar pravde Bosne i Hercegovine donio odluku o izručenju.

Identičnu proceduru prošao je njegov brat Zdravko koji je također proglašen bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH.

Tagovi: Zoran Mamić, Dinamo, Damir Krznar, Zdravko Mamić
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE