GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Seljaci bijesni nakon sastanka. Borit ćemo se na dva fronta

Seljaci bijesni nakon sastanka. Borit ćemo se na dva fronta
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2023 / 21:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Završen je sastanak između seljaka i ministrice poljoprivrede Marije Vučković. Nije postignut dogovor.

Glavni zahtjev seljaka je bio omogućavanje svinjokolja za osobne potrebe i to nije ispunjeno. Seljaci su nakon sastanka održali presicu, a prije njih se novinarima obratila ministrica.

"To je bio jedan običan kokošinjac", rekao je predstavnik seljaka Tomislav Pokrovac o sastanku. "Neki su nam se na sastanku počeli smijati i na neki način nas i vrijeđati. To nije u redu", dodao je.

Kaže kako inzistiraju da se dozvoli kolinje.

"Mi moramo spasiti naše blago i našu egzistenciju", rekao je.

"Mislim da ministarstvo nema razboritosti. Tražimo da se kolinje održi. Ako je to problem, onda ne znamo", kaže.

"Struka ne zna što da napravi. Ne znaju tko im glavu nosi", veli Pokrovac.

Rekao je da će na pitanje što će dalje biti s prosvjedima moći odgovoriti kada se on i drugi predstavnici vrate na teren i razgovaraju sa svojim kolegama na blokadama.

"Naravno da ćemo ići sa svinjokoljom. Pa šta ti treba više. Borit ćemo se na dva fronta, na cesti i u našim OPG-ovima", odgovorio je na novinarsko pitanje.

Pokrovac pozvao ljude na neposluh, najavio blokade svih graničnih prijelaza, autocesta, pruga...

"Ajmo imati neki svoj slavonski inat i suprotstaviti se. Pozivam i sve druge. Ljudi, probudite se ili nas neće biti. Pozivam ljude na neposluh", rekao je.

"Ovdje se više ne radi ni o tradiciji, nego o opstanku. Ovo je nacionalni problem. Ovo se mora riješiti pod hitno jer neće biti dobro", dodao je.

"Nećemo moći zaustaviti nekoga ako krene u blokadu svih graničnih prijelaza, autocesta, pružnih prijelaza. Mi ćemo tu biti nemoćni jednostavno", kazao je pa odmah dodao: "Ja sada pokazujem, odmah neka sada tu dođe policija i neka me sveže. Mene će spriječiti, ali će napraviti još veći bunt među ljudima."

"Mi smo došli razgovarati o problemima, o našim zahtjevima, a tamo je bilo 70 ljudi, nekakve prezentacije", rekao je drugi predstavnik.

"Agroproteinka vozi svinje tako da im curi krv, tamo se bolest proširila", rekao je Pokrovac o firmi ministra Gordana Grlića Radmana.

"Nadali smo se nekom dogovoru, a oni nas ismijavaju, kao da smo došli u cirkus neki", rekao je još drugi predstavnik seljaka.

Ministrica potvrđuje da je veći dio predstavnika seljaka nezadovoljan. Kaže da su tražili promptno odobravanje klanja na gospodarstvima za osobne potrebe, a da im je ona kazala da se to promptno ne može omogućiti. "Virus je tu", rekla je.

Rekla je da se razgovaralo o rješavanju situacije teških svinja s kojima sad svinjogojci ne mogu ništa te s upoznavanjem seljaka kakvu sve pomoć mogu dobiti od ministarstva.

"Ja se nadam da se prosvjedi neće nastaviti. Činimo sve što je moguće, a ne možemo kršiti propise", rekla je.

"Ja se nadam da će prekinuti s tim prosvjedom jer za to nemaju ozbiljan razlog", dodala je.

Tagovi: POKROVAC, VUČKOVIĆ, PLENKOVIĆ, SVINJOHOJCI
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE