GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Seka Sablić: Skupština Srbije školski primer nasilja

Seka Sablić: Skupština Srbije školski primer nasilja
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2023 / 21:23
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Glumica Seka Sablić izjavila je na protestu "Srbija protiv nasilja" pred nekoliko desetina hiljada ljudi da je Skupština Srbije školski primer nasilja u našoj zemlji.

„Dragi moji, hoću da kažem prvo zašto sam ja ovde, i zašto dolazim na ove proteste – zato što smo svi protiv nasilja. Nasilje je kada pravde nema i kada je pravda jedva dostižna. To je nasilje. Nasilje je otimanje zemlje, vode i vazduha. Nasilje su zatvorene kapije ispred radnika u fabrikama koje su isterani sa svih radnih mesta, bez ikakvih objašnjenja i kojima plate nisu isplaćene“, istakla je Sablić.

Ona je naglasila da je školski primer nasilja Skupština Srbije.

„Jeftino, tabloidno prozivanje glumaca je takođe nasilje. Nasilje nad građanima je da ne mogu da stignu do lekara, a čekaonice zdravstvenih ustanova su kao pakao. To je nasilje. Nasilje je iz dana u dan gledati u poljoprivrednike koji prosipaju tone mleka. Mleko koje je sinonim i simbol života. Nasilje je da Srbija ne može da gleda sve kanale koje može da gleda Beograd. Ako oni veruju u svoje istine, zašto se toliko plaše takozvanih ‘tajkunskih televizija'“, zapitala je Sablić.

Konstatovala je da vlast pokušava da se pomiri sa građanima i napravi dijalog.

„Mene sve to podseća na onu basnu kada lisica pozove rodu na ručak, pa joj hranu posluži iz plitkog tanjira. To je nasilje! Eto, zato smo svi ovde, protiv nasilja“, zaključila je Sablić.

Tagovi: Seka Sablić, Skupština Srbije
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE