GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sanja Barić: Milanović se ne može kandidirati na izborima dok obnaša dužnost predsjednika

Sanja Barić: Milanović se ne može kandidirati na izborima dok obnaša dužnost predsjednika
RIJEČ STRUČNJAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 18:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stručnjakinja za ustavno pravo Sanja Barić na Facebooku komentirala je Milanoviću najavu da će sudjelovati na izborima, ali da će ostavku podnijeti tek nakon izbora.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"1. PRH se NE MOŽE kandidirati na izborima dok obnaša tu dužnost! Položaj PRH je jamac stabilnosti vlasti. Nestranačka osoba. Ne može obnašati nikakvu drugu javnu ni profesionalnu dužnost. Nadstranačka pozicija IZDVOJENA iz stranačke dnevnopolitičke pozicije (uz iznimku nekoliko ovlasti vezanih za vojsku, vanjsku politiku i sigurnosne službe).
2. Ostavku mora podnijeti odmah, planira li doista to što je rekao da planira. Odmah. Danas.
3. Nepodnošenje ostavke, a sudjelovanje na izborima RAVNO JE UDARU NA USTAVNI POREDAK RH!
4. Ustavni sud RH MORA još DANAS, najkasnije SUTRA UJUTRO to jasno i načelno reći kao krajnji jamac ustavnog poretka RH.
Sva daljnja pitanja dolaze poslije.

Prvo pitanje, kada da ostavku, tko ga zamjenjuje? Nema druge nego dosadašnji predsjednik Hrvatskog sabora, ergo, G. Jandroković.
Drugo pitanje, ne bi li se onda izbori za novog PRH trebali odviti prije parlamentarnih? To je dobro rješenje, da, a raspisuje ih Vlada. Ali, što ćemo s činjenicom da su izbori već raspisani? Tko će ih "odpisati"? Nema toga, opet samo Ustavni sud, a to je isto složeno tumačenje.

I što to sve znači za pasivno biračko pravo G. Jandrokovića? Ako on zamjenjuje Milanovića, može li davati mandat čak i ako je njegova stranka u pitanju? A tko će, ako on neće? Onda se valjda ne može ni kandidirati...
Svakako, JASNO je: Zoran Milanović se NE MOŽE KANDIDIRATI NA IZBORIMA ZA HRVATSKI SABOR DOK OBNAŠA DUŽNOST PREDSJEDNIKA RH! Svatko tko tvrdi drugačije i radi drugačije vrši udar na ustavnopravni poredak RH. To nije i ne može biti odgovor na sve druge zabrinutosti koje smo imali ranije. Ubojstvo ne rješava ranije ubojstvo.

Nema dalje.
Sve u svemu, ustavnopravna katastrofa i krajnji udar na Ustav RH."

Tagovi: Sanja Barić, milanović, izbori
PROČITAJ I OVO
Putin: Ovo je uvjet za prekid rata
UVJETI
Putin: Ovo je uvjet za prekid rata
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je trenutni model globalne sigurnosti Zapada doživio kolaps i da Zapad treba pronaći način za suradnju s Rusijom.
Raspudić: Marija bi bila izvrsna predsjednica
POTPORA
Raspudić: Marija bi bila izvrsna predsjednica
ZAGREB - Nezavisni zastupnik Nino Raspudić poručio je danas kako je kandidatura zastupnice i njegove supruge Marije Selak Raspudić na predsjedničkim izborima vrlo izvjesna, istaknuvši da bi bila izvrsna predsjednica jer je dobro upoznata i aktivna u područjima vanjskih poslova i vojske.
Ukrajinci uništili jedno od najvrjednijih ruskih vozila
UNIŠTENJE
Ukrajinci uništili jedno od najvrjednijih ruskih vozila
KIJEV - Ukrajinski dron pogodio je vozilo R-416GM sjeverno od rusko-ukrajinske granice.
Putin: Svijet je došao do točke bez povratka
JASNA PORUKA
Putin: Svijet je došao do točke bez povratka

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da je trenutni model globalne sigurnosti Zapada doživio kolaps i da Zapad treba pronaći način za suradnju s Rusijom.

Načelnik Plitvičkih jezera vatrogascima isplatio regres od 1 euro
BIZARNO
Načelnik Plitvičkih jezera vatrogascima isplatio regres od 1 euro

PLITVICE - Načelnik općine Plitvička jezera zaposlenicima Javne vatrogasne postrojbe odobrio je isplatu u iznosu od nevjerojatnih 1 euro za regres, dar za djecu, božićnicu i uskrsnicu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE