GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabor poslao popis klupa koje su uništene prilikom lupkanja oporbe

Sabor poslao popis klupa koje su uništene prilikom lupkanja oporbe
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2023 / 14:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raspravu u Hrvatskom saboru u utorak je obilježio prosvjed oporbe za vrijeme govora premijera Andreja Plenkovića dok je davao izviješće o radu Vlade za 2023. godinu.

Cijeli govor premijera, koji je trajao sat vremena, popraćen je lupkanjem oporbenih zastupnika karticama za replike o saborske klupe. Sam Plenković tvrdi da je to bio primitivizam i da se nada da saborski inventar nije uništen.

“Danas smo imali izvješće o radu Vlade, ovo je izviješće bilo važno jer je posljednje u ovom mandatu naše vlade. Imali smo po prvi put jednu neobičnu manifestaciju opstrukcije i više nego jasnog primitivizma njih 20-ak iz opozicije koji su lupali s palicama za traženje replika. Nadam se da inventar Sabora nije pretrpjelo neku veliku štetu, ali i to ćemo provjeriti”, rekao je premijer.

Sabor je danas potvrdio da je sabornica pregledana te da je uistinu zabilježena šteta.

“Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja, i to na sljedećim mjestima sjedenja:

Beljak, Krešo

Benčić, Sandra

Glasovac, Sabina

Glavašević, Bojan

Grmoja, Nikola

Hajduković, Domagoj

Kekin, Ivana

Miletić, Marin

Mrak Taritaš, Anka

Nikolić, Romana

Orešković, Dalija

Petrov, Božo

Puljak, Marijana

Radolović, Sanja

Raspudić, Nino

Raukar, Urša.

“Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od strane saborskih zastupnika, a kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravku u skladu s preporukama struke”, dodali su iz saborske Službe za medije.

Na popisu su se našla mjesta sjedenja zastupnika kojih jučer nije bilo na sjednici, a koja su lupanjem, očito, oštetili zastupnici koji su im sjeli na mjesto.

Tagovi: Sabir, lupkanje u Saboru, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE