GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabor: Beroš ostaje ministar

Sabor: Beroš ostaje ministar
GLASANJE O NEPOVJERENJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 12:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gordan Jandroković dao je na glasovanje odluku o iskazivanju nepovjerenja Viliju Berošu.

Za je glasovalo 57 zastupnika, protiv njih 75, a jedan je bio suzdržan. Ukupno su glasovala 133 zastupnika.

“Utvrđujem da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Berošu”, rekao je nakon prebrojavanja glasova predsjednik Sabora.

Oporba navodi problem izbjegavanje javne nabave, korupciju i krađu javnog novca u doba pandemije covida kako bi se pogodovalo bliskim osobama ministra zdravstva Beroša te stranačko kadroviranje u sustavu.

“Razlozi za opoziv svima su jasni – nagomilani dugovi u zdravstvu koji su doveli do toga da je bolnicama u jeku pandemije obustavljena isporuka lijekova. Uz to, ogromni su problemi sa sustavom cijepljenja, a postoje i indicije za pogodovanje pri izradi sustava cijepise.hr”, rekao je SDP-ov Peđa Grbin u utorak u Saboru, govoreći o motivima za pokretanje inicijative koju su potpisima podržali svi oporbeni klubovi, osim Hrvatskih suverenista, no, najavili su da će glasovati za opoziv ministra Beroša.

Vlada je odbila oporbene navode, poručila kako nema osnove da se Berošu izglasa nepovjerenje te Saboru predložila da odbije predloženu mu odluku o iskazivanju nepovjerenja. Oporbene primjedbe navedene na nepunih deset stranica, Vlada je odbila na njih 13. Naglasila je kako je zdravstveni sustav od pojave covida svjedočio okolnostima kakvih nije bilo od Domovinskog rata, ali je “ostao na nogama”.

Vlada je odbacila oporbene navode o financiranju zdravstvenog sustava, organizaciji sustava cijepljenja, procesu javne nabave, kao i navode vezane za platformu za cijepljenje te nabavu savjetodavnih usluga. Smatra i kako bi se reformskim mjerama koje slijede trebala uspostaviti kvalitetnija, učinkovitija i fleksibilnija organizacijska struktura i upravljanje zdravstvenim sustavom.

Tagovi: Vili Beroš, Sabor RH
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE