GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija oštro odgovorila Zorani Mihajlović

Rusija oštro odgovorila Zorani Mihajlović
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2022 / 08:49
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Potpredsednica srpske Vlade i ministarka energetke Zorana Mihajlović izjavila je da šef ruske diplomacije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući da pokaže da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako je Srbija glasala za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje rat.

Njene izjave komentarisalo je i rusko ministarstvo spoljnih poslova. Iz Rusije poručuju da oni ne zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom, piše N1 Hrvatska.

Tokom prošlonedeljne posete srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Moskvi, Lavrov je istakao da su Moskva i Beograd dosledno privrženi načelima nedeljivosti i jednake sigurnosti svih država “kako na Balkanu, tako i u situaciji koju je Zapad isprovocirao u Ukrajini”.

„Ocene i izjave ruskih zvaničnika nikome ne daju ni povoda ni za pravo da nam zamera insinuacijama, pokušajima ’zloupotrebe’ tradicionalno prijateljskih, poštenih odnosa Srbije, koji se neminovno grade na ravnopravnosti, poštovanju i međusobnom razumevanju. navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je, komentarišući izjave potpredsednika Vlade Srbije, sugerisalo da je „po svemu sudeći Mihajlović slabo obavešten o realnosti“ odnosa ove dve zemlje, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

„Sa Srbijom imamo potpuno međusobno razumevanje o aktuelnim temama na međunarodnom dnevnom redu. U kontaktima sa partnerima otvoreno iznosimo svoje viđenje situacije u Ukrajini. Poštujemo želju Beograda da u ovim teškim uslovima održi uravnoteženu, i što je najvažnije, nezavisnu liniju“, istaklo je rusko ministarstvo.

Dodaju da se ovakav izbalansiran pristup ogleda u uzdržanom odnosu rukovodstva Srbije prema zapadnim sankcijama.

„Naravno, reč je o suverenom izboru, koji Zapad ne može da prihvati i, za razliku od nas, pokušava da izvrši pritisak na Srbe“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi: Rusija, Zorana Mihajlović
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE