GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi objasnili zašto su pojačali napade u Ukrajini

Rusi objasnili zašto su pojačali napade u Ukrajini
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 15:04
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ministarstvo obrane Rusije potvrdilo je današnje nove napade na ukrajinske gradove.

Cilj udara su, navode, vojni zapovjedni i energetski objekti. Poručili su i da su svi zacrtani ciljevi pogođeni.

"Danas su Oružane snage Ruske Federacije nastavile s masovnim napadima dalekometnim precizno navođenim oružjem iz zraka i mora protiv vojnih zapovjednih i kontrolnih objekata i energetskog sustava Ukrajine. Sve zacrtane mete su pogođene", objavilo je Ministarstvo.

Rusija je u jutros lansirala rakete i borbene bespilotne letjelice iznad nekoliko ukrajinskih regija, nakon teškog bombardiranja dan prije u kojem je poginulo najmanje 19 ljudi.

Vlasti u južnoj regiji Zaporižji izvijestile su o raketnim napadima, a u okolici Kijeva i zapadnoga grada Hmjeljnickija odjekivale su eksplozije.

Ruski raketni napad na Lavov u utorak ostavio je dio zapadnog ukrajinskog grada bez struje, napisao je gradonačelnik Andrij Sadovji u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Bez struje je, kako je pojasnio, ostalo oko 30 posto stanovnika Lavova.

Budući da je nakon jučerašnjeg bombardiranja u tom gradu bilo problema s isporukom vode, Sadovji je danas apelirao na stanovnike da naprave manje zalihe vode. Reutersov svjedok izvijestio je o tri eksplozije u gradu malo poslije podneva po lokalnom vremenu.

U Kijevu je oglašena uzbuna za zračni napad, zbog čega su građani morali potražiti sigurnost u skloništima.

Područja Dnipropetrovska, Vinice, Mikolajeva i Rivna također su bila pod vatrom. U regiji Vinici, jugozapadno od Kijeva, borbenim bespilotnim letjelicama napadnuta je termoelektrana. Žrtava nije bilo, priopćio je tiskovni ured elektrane.

Ukrajinski mediji izvijestili su da je u utorak ujutro palo 20 raketa. Ruski vojni blogeri bliski Kremlju također su potvrdili novu baražnu raketnu vatru na Ukrajinu.

U glavnom gradu Ukrajine došlo je do jednosatnog prekida u isporuci struje zbog oštećenja infrastrukturnih objekata. Također, gotovo polovica vlakova kasni u zemlji, izvijestile su Ukrajinske željeznice. Prekidi su i navodno u mobilnim komunikacijama.

Tagovi: ruska vojska, rat u Ukrajini, ukrajinska vojska, Lavov, Kijev
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE